Un deputat clujean ia TVR la întrebări. De ce Craiova şi nu Clujul?

Un deputat clujean ia TVR la întrebări. De ce Craiova şi nu Clujul?
Deputatul clujean al PSD, Aurelia Cristea, a trimis o scrisoare directorului general al TVR, Stelian Tănase, şi membrilor Comitetului Director al instituţiei, în care le cere acestora să explice publicului de ce instituţia pe care o reprezintă a ales Craiova, ca loc de desfăşurare a finalei Eurovision 2015, în detrimentul Clujului, deşi oraşul nostru ar fi avut argumente mai serioase de partea sa.

 

Aurelia Cristea îi cere Preşedintelui-Director General al TVR să spună care au fost criteriile care au stat la baza luării acestei decizii.

Deputatul clujean citează din comunicatul TVR , care arată argumentele pentru care municipiul Craiova a fost ales să găzduiască finala Eurovision.

Două motive au primat în alegerea oraşului Craiova: are o sală Polivalentă inaugurată recent, la sfârşitul anului 2012, cu o capacitate de peste 4000 de locuri, a doua ca mărime din România; pe de altă parte, Craiova luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, pentru anul 2021, lucru care se va decide anul viitor", se arată în comunicatul TVR.

Aurelia Cristea afirmă că şi municipiul Cluj Napoca îndeplineşte aceleaşi condiţii sau chiar are condiţii mai bune de oferit decât Craiova.

"Pe tot parcursul anului 2015, Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, în acelaşi timp fiind şi oraş candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Vă rog să țineți cont şi de faptul că, în luna octombrie 2014, a fost inaugurată oficial Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu o capacitatea de 7.200 de locuri, cu posibilitatea de extindere până la 10.000 de locuri", mai arată deputatul Aurelia Cristea în documentul trimis directorului general al TVR, Stelian Tănase.

Fostul ministru al Dialogului Social spune că aşteaptă răspuns în scris din partea conducerii TVR.

 

 

Comenteaza