Ultimatum pentru Băsescu VIDEO

Ultimatum pentru Băsescu VIDEO
Premierul Victor Ponta îi dă un ultimatum voalat preşedintelui, după discuţiile pe care le-a avut în această dimineaţă, la Guvern, cu reprezentanţii companiei ALRO Slatina. Aşteaptă până miercuri promulgarea legii certificatelor verzi! De ce miercuri? În această zi a săptămânii se reuneşte Guvernul în şedinţă. Cu alte cuvinte, premierul sugerează că în acea zi va emite o ordonanţă de urgenţă care va prelua conţinutul legii pe care şeful statului refuză să o promulge.

Premierul Victor Ponta şi ministrul Economiei, Constantin Niţă, au discutat în această dimineaţă, la Guvern, cu reprezentanţii ALRO.

"Victor Ponta a dat asigurări reprezentanţilor ALRO că Guvernul României sprijină intrarea in vigoare a legii până miercuri, 19 martie 2014", scrie în comunicatul remis presei la finalul discuţiilor. Până atunci, premierul îi cere preşedintelui promulgarea de urgenţă a legii de aprobare a Ordonanţei 57 /2013, pentru a rezolva problema semnalată de reprezentanţii ALRO şi a evita generarea unor creşteri de preţuri în domeniul industriei româneşti, precizează Guvernul.

Războiul dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta pe tema certificatelor verzi a luat amploare ieri. Premierul a anunţat că facturile la energie ar putea creşte cu 50 la sută dacă preşedintele amână promulgarea legii. Replica şefului statului? Legea îşi produce deja efecte, prin ordonanţa guvernului, iar premierul este mincinos şi incompetent.

"Singurul care doreşte să majoreze preţurile în România este domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta care, prin introducerea accizei la benzină şi motorină, va determina scumpirea tuturor produselor şi serviciilor"

sursa: comunicatul Administraţiei Prezidenţiale

Surse din ANRE au declarat pentru Realitatea TV ca facturile la energie ar creşte cu 1 - 1,5%.

 

 

 

Comenteaza