Uioreanu: Renegocierea contractului cu Bechtel, "praf în ochii alegătorilor"

Uioreanu: Renegocierea contractului cu Bechtel,
Renegocierea contractului pentru Autostrada Transilvania şi reeşalonarea datoriilor către constructorul Bechtel sunt doar "praf în ochii şoferilor" şi "ascunde lipsa de interes a actualului executiv pentru acest obiectiv", crede deputatul PNL Horia Uioreanu într-o declaraţie publică de astăzi de la tribuna Parlamentului.


">

 

"Personal consider că anunţata rundă de negocieri este doar praf în ochii şoferilor şi ascunde lipsa de interes a actualului executiv pentru acest obiectiv de investiţii. Aflat în cădere liberă în Transilvania, zonă despre care se spune că decide câştigătorul alegerilor generale, PD-L preferă să finanţeze lucrări de infrastructură în judeţele şi municipiile unde consideră că mai are şanse să obţină voturi. Aşa se explică faptul că pentru lucrările la Autostrada Transilvania au fost alocate prin bugetul pe acest an 148 milioane lei, în condiţiile în care valoarea datoriilor înregistrate la finele anului trecut depăşea 600 milioane lei", a declarat Uioreanu. Acesta a adăugat că termenul iniţial de finalizare a autostrăzii, în lungime de 800 de kilometri, a fost stabilit pentru anul 2012, dar dintre aceştia au fost finalizaţi până acum 42, a spus Uioreanu.

 

În fapt lungimea dată în folosinţă până acum este de 52 de kilometri, având în vedere că a fost inaugurat şi tronsonul dintre Turda şi Câmpia Turzii.

Comenteaza