Uioreanu: nu mai avem nevoie de Guvern, avem oamenii de la FMI

Uioreanu: nu mai avem nevoie de Guvern, avem oamenii de la FMI
Deputatul clujean Horia Uioreanu (PNL) critică prestaţia şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, despre care spune că se comportă ca un premier.

“Acesta s-a comportat în ultimele zile, cel puţin la nivel declarativ, ca un adevărat premier”, a arătat Uioreanu într-un comunicat de presă. El a adăugată că declaraţiile lui Franks privind ieşirea activităţilor economice din zona negativă şi cele privind revizuirea negativă a performanţelor României în trimestrul al III-lea, până la -1,9% în acest an, “seamănă până la identificare cu cele pe care le repetă la nesfârşit şi premierul Emil Boc”.

“Senzaţia că domnul Franks este şi el premier al României mi-a mai fost indusă şi de <sfaturile> pe care domnia sa le-a dat ocupanţilor Palatului Victoria, dar şi Parlamentului, chiar dacă indirect. El cere noi concedieri în sistemul bugetar, plata arieratelor pe care executivul le are către firmele private şi <reforma sistemului de pensii>, respectiv adoptarea noii legi a pensiilor până în 15 septembrie. La puţin timp după declaraţia domnului Franks, şi Emil Boc a cerut acelaşi lucru!”, a arătat Uioreanu. Totodată deputatul clujean a adăugat că în aceeaşi situaţie s-au aflat şi măsurile de scădere a salariilor din sectorul bugetar, despre care Franks ar fi spus că nu ar trebui “inversată anul viitor”. “Este de aşteptat ca în curând să fie introdusă la Parlament o nouă iniţiativă legislativă, care să prevadă prelungirea după 31 decembrie 2010 a acestei măsuri”, a mai arătat Uioreanu. El susţine că “ar fi mai indicat” să se renunţe la instituţia Guvernului şi înlocuirea acesteia “cu oamenii FMI”. “Aşa s-ar realiza serioase economii la bugetul de stat, clienţii politici ai miniştrilor, actualii consilieri, ar pleca acasă, iar firmele <de casă> nu ar avea larg deschise uşile Palatului Victoria”, a conchis Uioreanu.
Comenteaza