Tudor Ionescu, alias Tudy, a demisonat din funcția de viceprimar al Capitalei

Tudor Ionescu, alias Tudy, a demisonat din funcția de viceprimar al Capitalei
Tudor Ionescu a fost viceprimarul Bucureştiului mai puţin de o săptămână după ce a fost ales în şedinţa Consiliului General al Capitalei din 7 iulie

Devenit celebru în urma mediatizării unui filmuleţ cu conţinut obscen pe care l-a trimis Oanei Zăvoranu, Tudor Ionescu a fost desemnat de ALDE pentru funcţia de viceprimar al Capitalei.

''Văzând campania mediatică declanşată împotriva mea pe considerente ce ţin exclusiv de sfera vieţii mele private, din urmă cu mai bine de cinci ani, am luat decizia de a demisiona din funcţia de viceprimar al municipiului Bucureşti. Am câştigat această funcţie cu sprijinul colegilor mei din ALDE, cât şi al PSD, fiind ales pe lista ALDE a Consiliului General de către cetăţenii Bucureştiului şi ţin să le mulţumesc tuturor. Ca liberal, cred atât în separarea sferei publice de cea privată, cât şi în faptul că judecata politică trebuie să aibă loc în zona politicului, luând în calcul exclusiv elemente de ordin politic. Un episod de viaţă privată din trecutul meu, o greşeală, un episod ce nu a devenit cunoscut decât prin indiscreţia altora şi care nu a produs niciun fel de prejudicii unor terţi, nu poate şi nu ar fi trebuit transformat într-un obstacol în calea unei cariere publice. Aceasta s-ar fi cuvenit a fi măsurată numai prin rezultatele ei publice. Nu cred că într-o societate liberă şi democratică cineva poate fi stigmatizat definitiv şi descalificat de la orice funcţie publică, din pricina unei întâmplări din sfera intimă'', a transmis Tudor Ionescu prin intermediul unui comunicat de presă.

Liberalii i-au cerut primarului general să îl demită în prima şedinţă de consiliu, însă Gabriela Firea declara că nu prea are ce face, având în vedere că a fost desemnat de ALDE şi, potrivit înţelegerii politice, este nevoită să îl accepte.

Comenteaza