„Transfer” de marcă pentru AUR Cluj. Unul dintre cei mai vocali consilieri locali din Cluj-Napoca s-a înscris în partid

„Transfer” de marcă pentru AUR Cluj. Unul dintre cei mai vocali consilieri locali din Cluj-Napoca s-a înscris în partid
| Foto: Facebook.com/Anca Ciubancan

Este vorba de Anca Ciubăncan, care a devenit membră a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Cluj. Ea a fost aleasă consilier local al municipiului Cluj-Napoca pe listele PSD la alegerile locale din 2020. În urmă cu un an, a fost exclusă din partid în urma unui scandal monstru.

Conducerea AUR Cluj a confirmat, pentru ZIUA de CLUJ, că Anca Ciubăncan s-a înscris în partid și că va candida pe lista pentru CL Cluj-Napoca, la alegerile locale din 9 iunie 2024.

Este adevărată informația. Anca Ciubăncan este alături de noi. Ea s-a înscris în AUR și va candida pe lista pentru Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca. Va ocupa o poziție eligibilă. Ne dorim să obținem 5-6 mandate de consilieri locali. Bineînțeles, Anca Ciubăncan este unul dintre cei mai vocali consilieri locali din Cluj-Napoca. Avem nevoie de astfel de oameni care să apere cetățenii”, ne-a declarat coordonatorul AUR Cluj, Cristian Sipoș.

Anca Ciubăncan, care a fost și lider al PSD Cluj-Napoca, a fost exclusă din tabăra social-democraților clujeni după un scandal cât sediul partidului. În martie 2023, consilierul local a ajuns la secția de urgențe a Spitalului Județean Cluj, cu răni la cap și coaste rupte. Ea fost implicată într-o altercație fizică cu alte trei femei, între care Angela Sacaliș și Evelina Milea, președintele organizației de tineret al PSD Cluj.

Astfel, în urma incidentului, Anca Ciubăncan şi Angela Sacaliş au fost excluse din PSD.

În ultimele luni, mai ales după excluderea din PSD Cluj, Anca Ciubăncan a intrat în mai multe conflicte verbale cu primarul Emil Boc și cu majoritatea consilierilor locali, devenind una dintre singurele persoane din CL Cluj-Napoca care se remarcă în acest sens.

 

Comenteaza