TNL cere parcări gratis în centru, pentru comercianţi VIDEO

TNL cere parcări gratis în centru, pentru comercianţi VIDEO
Clujenii ar trebui să parcheze gratuit pe pietonala Eroilor şi pe IC Brătianu, unde sunt peste 170 locuri de parcare, susţine TNL Cluj. Motivul - locurile de parcare sunt deja plătite de agenţii economici care au activitate în zonă, în special terasele. TNL Cluj cere Consiliului Local să renunţe la această dublă impunere şi să-i scutească pe comercianţi de achitarea acestei taxe.

Pe Eroilor numărul de parcări ajunge la 112, în vreme ce pe IC Brătianu numărul acestora este de 59. "Am discutat cu un agent economic, de la el am şi o somaţie de plată, şi mi-a spus că a câştigat în instanţă împotriva Primăriei", spune preşedintele TNL Cluj Gavrilă Iuga. El spune că aici este vorba de un principiu evitat în finanţe, cel al dublei impuneri: "locurile de parcare sunt plătite şi de agenţii economici, şi de clienţi".

El adaugă că va cere prin consilierii locali ai PNL să se renunţe la obligarea agenţilor economici să plătească locurile de parcare. "Vom trimite o scrisoare deschisă comisiei care se ocupă de elaborarea Planului Urbanistic General. Nu este normal să plăteşti locul de parcare de două ori", a mai spus el.

Conform unui document al Biroului Autorizaţii şi Orare de Funcţionare din cadrul Direcţiei Patrimoniului de la Primăria Cluj-Napoca, agenţii economici care au terase în centru sunt obligaţi să asigure câte un loc de parcare la fiecare cinci locuri la masă. Documentul citează o hotărâre a Consiliului Local din 2006.

Comenteaza