Theresa May: Sunt o ”femeie foarte dificilă”

Theresa May: Sunt o ”femeie foarte dificilă”
Avertizarea premierului britanic Theresa May îl vizează Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu care urmează să aibă loc negocierile pentru Brexit.

Premierul britanic a făcut aceste comentarii despre preşedintele Comisiei europene după ce presa germană a făcut publice detalii ale unei întrevederi pe care a avut-o cu Michel Barnier, negociatorul şef al Uniunii Europene pentru Brexit.

"În timpul campaniei partidului conservator am fost descrisă de unul dintre colegii mei drept o femeie foarte dificilă", a spus aceasta.

"Şi am declarat în acel moment că următoarea persoană care va descoperi asta va fi Jean-Claude Juncker", a adăugat May.

Guvernul Theresa May vrea un acord cu Uniunea Europeană post-Brexit, dar obţinerea acestuia va depinde de respectarea de către Marea Britanie a libertăţilor fundamentale comunitare - libertatea circulaţiei persoanelor, bunurilor, serviciilor şi capitalului. Theresa May a semnalat că ar putea finaliza negocierile cu UE fără ajungerea la un acord. Negocierile propriu-zise cu Marea Britanie pe tema Brexit vor începe abia după instalarea noului guvern de la Londra, rezultat în urma scrutinului anticipat din 8 iunie, a transmis preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

 

Comenteaza