Sute de cetăţeni din Ungaria votează la Consulatul General din Cluj-Napoca

Sute de cetăţeni din Ungaria votează la Consulatul General din Cluj-Napoca
| Foto: Foto:mediafax.ro

Sute de cetăţeni ai Ungariei sunt aşteptaţi, duminică, să voteze la secţia de vot deschisă la Consulatul Ungariei din Cluj-Napoca, în cadrul alegerilor parlamentare din ţara vecină. Aici sunt amplasate şi urne unde se colectează voturile prin corespondenţă ale cetăţănilor români cu dublă cetăţenie.

Consulul general al Consulatului General al Ungariei din Cluj-Napoca, Mile Lajos, a declarat, duminică, presei, că procesul electoral se desfăşoară în linişte şi ordine.

”La Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca a fost deschisă, duminică, o secţie de votare pentru alegerile parlamentare din Ungaria, deschisă între orele 6 – 19. Aici sunt aşteptaţi să voteze câteva sute de cetăţeni maghiari care au domiciliul în Ungaria, dar avem şi urne unde se depun voturile prin corespondenţă trimise de cetăţenii români cu dublă cetăţenie din Transilvania şi care vor fi trimise în Ungaria. Procesul electoral de la Cluj decurge liniştit, în ordine. Ar putea fi trimise mai multe plicuri cu voturi de către cetăţenii români care au dublă cetăţenie decât la alegerile din 2014, dar numărul lor îl vom ştii ulterior”, a spus Mile.

Potrivit acestuia, voturile prin corespondenţă ale cetăţenilor români care au dubă cetăţenie au putut fi depuse sau trimise la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca încă de la sfârşitul lunii martie.

Secţii de votare pentru alegerile din Ungaria mai sunt deschise, duminică, la Consulatul General din Miercurea Ciuc şi la Ambasada Ungariei din Bucureşti.

În total, peste 380.000 de cetăţeni care au şi cetăţenia maghiară, din state vecine Ungariei – România, Serbia, Ucraina, Slovacia - şi-au exprimat intenţia de a vota în cadrul alegerilor parlamentare organizate de autorităţile de la Budapesta.

Comenteaza