Susținător-surpriză pentru Alianța Vestului: "Să nu omorâm proiectul înainte să se nască"

Susținător-surpriză pentru Alianța Vestului: "Să nu omorâm proiectul înainte să se nască"
| Foto: Diana Cîmpean

Ioan Rus a solicitat răbdare, pentru a vedea dacă Alianța Vestului va avea rezultate pozitive sau nu. Colegul său de partid, fostul premier Victor Ponta, a anunţat că sprijină și el proiectul primarilor din Cluj, Oradea, Arad și Timișoara.

Ioan Rus i-a îndemnat pe cei care critică Alianța Vestului să i dea o șansă, pentru că altfel nu se va știi dacă este sau nu capabilă să livreze ceea ce a promis.

"Să nu omorâm proiectul înainte să se nască, pentru că nu o să aflăm dacă ar fi putut face ceva sau nu", a declarat Ioan Rus, într-o conferință de presă la care a participat și fostul premier Victor Ponta.

"Eu m-am exprimat public în favoare acelor inițiative cum este Alianța Vestului, cu cele patru orașe. Nu contează, din puctul meu de vedere, că sunt primarii de la PNL sau de la alt partid. Am citit documentul, am văzut că e vorba de proiecte de modernizare și de dezvoltare, pe care aș vrea să le văd și la Târgul-Jiu, și la Iași, la Constanța", a declarat Ponta.

De asemenea, fostul premier a criticat vocile care spun despre alianță că urmărește "ruperea țării", adăugând că partidul pe care îl conduce va sprijini asemenea inițiative și în alte regiuni ale țării.

"Mi s-a părut o mare idioțenie discursul cu “Vor să rupă țara”. Pot să îl critic pe domnul Boc pentru activitatea sa ca prim-ministru, dar nu cred vreodată că vrea să “rupă țara”. E o prostie, o manipulare absolut aberantă. În timp ce în toată țara se vrea impunerea unui sistem politic, financiar cum am văzut doar la Consiliul Județean Teleorman, cred că ideea de dezvoltare regională și de alianță a comunităților locale este un lucru bun, și PRO România va fi în favoarea acestor lucruri. Nu avem niciun interes să se dezvolte doar Cluj, Oradea, Arad și Timișoara. Interesul tuturor este să dezvoltăm cât mai mult toate zonele țării", a precizat Ponta.

Liderul PRO România este de părere că fiecare comunitate trebuie să-și exploateze la maxim propriile resurse și să nu fie "la mila" Ministerului Dezvoltării Regionale, iar guverul are datoria să ajute zonele subdezvoltate.

"Comunitatea locală trebuie încurajată să-și folosească tot potențialul, după care este sarcina guvernului să investească mai mult în zonele care au un potențial mai mic pentru a le aduce la același nivel. Nu cred că trebuie să fim toți săraci. S-a dezvoltat un cancer administrativ care face ca orice primar să stea cu mâna întinsă la Ministerul Dezvoltării Regionale. Pe acest minister se poartă mereu marea bătălie, pentru că îi transformă pe primari în niște oameni “cu căciula în mână”. Dacă îți dă ministerul bani, bine, dacă nu, nu ai cum să te dezvolți", a punctat omul politic.

Comenteaza