Start ratat în campanie, la Cluj VIDEO

Start ratat în campanie, la Cluj VIDEO
Linişte totală în sediile principalelor partide din Cluj, în prima zi de campanie electorală. Astăzi s-a dat startul în mod oficial bătăliei pentru Parlamentul European, dar sediile de campanie au fost goale, semn că interesul pentru aceste alegeri este la fel de scăzut în rândul politicienilor, ca şi printre alegători.

La Cluj, prima zi de campanie a fost una liniştită. Sediile principalelor partide au fost, astăzi, aproape goale, iar forfota specifică unei campanii electorale a lipsit cu desăvârşire. La sediul PSD, politicienii au fost de negăsit. Purtătorul de cuvânt a venit la muncă la cererea echipei Realitatea TV.

"Chiar din prima zi de campanie electorală colegii mei au avut câteva discuţii în cetrul oraşului cât şi în cartiere clujului cu cetăţenii despre problemele europene. În următoarele zile ne propunem să continuăm ce am început astăzi, adică o campanie electorală civilizată europeană, cu multă informare online şi print", a declarat Horia Nasra, purtător de cuvânt PSD Cluj.

Nici la PNL nu a fost mai multă agitaţie. După sosirea echipei Realitatea TV şi dupa câteva telefoane, la sediu a fost trimis un reprezentant al partidului. Câteva mii de pliante, burduşite în cutii de carton, aşteptau să fie împărţite clujenilor.

"Păi, ne-am pregătit cum am putut noi mai bine, am montat corturile, începe montarea panotajului exterior, am avut o întâlnire cu colegii pregătim secţiile de votare, am trimis materiale în judeţ, deci cred că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere, mai bine ca niciodată aş putea spune, acuma să vedem",  a spus Ioan Bâldea, PNL Cluj.

La sediul PDL l-am găsit Daniel Buda, singurul clujean cu şanse să ajungă în Parlamentul European. Însă nici democrat-liberalii nu păreau să fi intrat în atmosfera de campanie.

"Aş putea spune că am început chiar de la ora 00, cu afişaj în tot judeţul şi la ora 0 şi un minut am avut in tot judeţul aproximativ 250 de persoane care s-au ocupat de afişaj în aşa numita noapte portocalie pe care noi o facem de fiecare dată. Avem materiale informative cu ceea ce înseamnă parlamentul european şi să ştiţi că pentru noi principalul obiectiv este nu doar să ne voteze ca şi patid, ci să scoatem lumea la vot", a declarat şi Daniel Buda.

În concluzie, în teorie stăm bine, cu practica e mai greu. Chiar dacă în sediile de partid bate vântul, iar din oraş lipsesc materialele de campanie, politicienii se laudă cu un start în forţă al campaniei. Cu toate acestea, pe cele 16 panouri de afişaj electoral amplasate de primărie în oraş, doar unul din cei 23 de participanţi la alegeri, partide şi candidaţi independenţi, şi-a folosit locul cu afişe electorale.

Clujenii nu se arată prea încântaţi de modul în care a început campania.

 

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a luat startul astăzi, iar scrutinul vaa vea loc în 25 mai.

 

Comenteaza