Sorin Cîmpeanu, desemnat premier interimar

Sorin Cîmpeanu, desemnat premier interimar
Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în funcţia de premier interimar al ţării, rămasă vacantă după demisia lui Victor Ponta.

"Am acceptat demisia premierului Victor Ponta. Am decis astăzi să îl numesc în poziţia de premier interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat înainte de conferinţa de presă ambele decrete", a afirmat Iohannis.

După ce a anunţat miercuri depunerea mandatului de către cabinetul său, Victor Ponta l-a propus pe ministrul Apărării, Mircea Duşa, pentru preluarea interimatului până la formarea unui nou guvern.

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni joi de la ora 15:00 cu partidele parlamentare, pe care le-a invitat la consultări pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, vineri fiind programată o a doua rundă de consultări.

Sorin Cîmpeanu - scurt CV

Noul premier interimar, Sorin Cîmpeanu, în vârstă de 46 de ani, a fost numit în funcţia de ministru al Educaţiei în 14 decembrie 2014, înlocuindu-l pe Remus Pricopie. El se află la conducerea Universităţii Agronomice din martie 2012, tot din acelaşi an fiind şi secretar general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare.

În 1986 a absolvit Colegiul Naţional Sf. Sava, în 1991 Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, iar în 2000 a obţinut doctoratul. După absolvirea facultăţii, timp de un an, a fost inginer proiectant la Institutul de Studii şi Proiectări pentru Îmbunătăţiri Funciare.

În perioada 2000-2003 a fost expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării - Centrul Naţional pentru Programul european Leonardo da Vinci, iar un an mai târziu expert coordonator în Ministerul Educaţiei şi Cercetării - Agenţia Naţională pentru parteneriatul univesităţilor cu mediul economico - social (APART).

Cîmpeanu a ocupat funcţia de director Irrifrance Roumanie între 2005 şi 2008, vicepreşedinte al Centrului de Excelenţă în cercetare - Biotehnol. Între 2004 şi 2008 a deţinut funcţia de prodecan al Universităţii Agronomice - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare, unde, începând din 1992, a deţinut toate funcţiile didactice, de la cea de preparator până la cea de profesor.

Comenteaza