Iohannis: Ministrul Justiţiei nu a prezentat motive temeinice. Ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe opinia

Iohannis: Ministrul Justiţiei nu a prezentat motive temeinice. Ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe opinia
Preşedintele Klaus Iohannis susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, nu a prezentat motive temeinice pentru revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Este o procedură care va mai dura. M-am exprimat instituţional, cum au constatat analiştii. Nu am văzut raportul, nu a văzut nimeni raportul, însă prestaţia sincer...nu mi-a plăcut. Ce a prezentat (n.r.: ministrul Tudorel Toader) nu ştiu în ce măsură reflectă raportul. Ce a prezentat a fost lipsit de claritate şi de temeinicie. (...) Mult-promisul raport nu a apărut pe site sau la Administraţia Prezidenţială. Când îl avem, probabil încercăm să îl desluşim", a declarat vineri Klaus Iohannis, la Bruxelles.

Şeful statului a mai declarat că susţine în continuare activitatea DNA.

"Ce am auzit aseară nu a fost de natură să îmi schimbe opinia", a afirmat Iohannis.

Întrebat dacă la discuţia pe care a avut-o în urmă cu câteva zile cu ministrul Tudorel Toader, aceasta din urmă i-a spus de intenţia de a demara procedura de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, Iohannis a negat.

"Am avut o discuţie dar nu mi s-a părut corect să întreb, nici lui necesar să mă informeze", a afirmat preşedintele, care spune că nu a discutat cu ministrul Justiţiei după prezentarea raportului.

Şeful statului a spus la Bruxelles, că partenerii externi vor fi nedumeriţi în privinţa demersului ministrului Justiţiei, Tudor Toader, de a cere revocarea din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând că demersul nu va îmbunătăţi imaginea României.

„Este clar că unii vor fi nedumeriţi. Alţii, probabil, îşi vor pune şi alte întrebări şi, cu siguranţă, acest demers nu va duce spre îmbunătăţirea imaginii României", a spus Iohannis, întrebat ce va spune în cazul în care va fi întrebat de partenerii externi despre acest demers, ţinând cont că în rapoartele MCV este lăudată activitatea DNA.

Tudorel Toader a cerut joi, în urma prezentării raportului privind managementul la DNA, declanşarea procedurii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, solicitarea fiind transmisă către CSM şi preşedintelui României.

 

Comenteaza