Video Semnăturile #Farapenali, validate de municipalitatea clujeană. "Sunt cele mai multe depuse la o primărie din România"

Semnăturile #Farapenali, validate de municipalitatea clujeană. "Sunt cele mai multe depuse la o primărie din România"

Reprezentanţii USR Cluj au ridicat, miercuri, dosarele cu semnăturile pentru inițiativa cetățenească "Fără penali în funcții publice" validate de către Direcția de evidență a persoanelor din Primăria Cluj-Napoca. 

 

38.110 a fost numărul total al semnăturilor depuse, în două ture, la Primăria Cluj-Napoca, o bună parte dintre acestea fiind adunate la cele două mari festivaluri de muzică, Electric Castle și Untold. Totalul semnăturilor pentru județul Cluj a fost de 51.000. 

"Sunt cele mai multe semnături depuse la o primărie din România, fapt pentru care mulțumim cetățenilor, tuturor celor care au semnat și voluntarilor pentru efortul lor! Mulțumiri și Serviciului de evidență a persoanelor din primărie pentru încadrarea în termenul legal de 15 zile", transmit reprezentanţii USR Cluj. 

Ei vor duce listele de semnături în Parlamentul României și vor formula o propunere legislativă. Campania "Fără penali în funcții publice" a durat cinci luni. În 21 august, USR a anunţat că a fost depăşit pragul simbolic de 1 milion de semnături pentru iniţiativa civică.

Potrivit legii nr. 189/1999, inițiativa are nevoie de 500.000 de semnături, dintre care 20.000 să provină din cel puțin 21 de județe din țară, strânse în șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial. Inițiativa "Fără penali" îndeplinește ambele condiții și va ajunge în parlament până în 21 septembrie. 

Comenteaza