Se ascut cuțitele. Alegeri la PSD Cluj

Se ascut cuțitele. Alegeri la PSD Cluj
Horia Nasra

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a propus sâmbătă, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, să se organizeze alegeri judeţene pentru funcţia de preşedinte în toate filialele conduse de lideri interimari.

După ce CExN a admis propunerea lui Dragnea, preşedintele partidului le-a cerut liderilor judeţeni interimari ai PSD să înceapă chiar de săptămâna viitoare pregătirile pe plan local pentru organizarea de conferinţe judeţene de alegere a noilor preşedinţi.

Printre filialele cu lideri interimari se află și PSD Cluj. În 2016, Liviu Dragnea l-a numit președinte la organizațiile social-democraților, atât la nivelul județului, cât și la municipiu, pe Horia Nasra, care până atunci fusese purtător de cuvânt al organizației conduse de Remus Lăpușan. Ulterior, la municipiu a fost instalat șef Vasile Ilea, senator PSD.

Lăpușan și-a dat demisia în 30 iunie 2016, la Comitetul Executiv Național de la Târgoviște. Numirea lui Horia Nasra a fost primită cu dezamăgire de primarii PSD; o parte dintre ei au mers atunci în audiență la Liviu Dragnea, dar fără succes. Între timp, relația lui Nasra cu aleșii din județ s-a îmbunătățit.

Situații de interimat se mai întâlnesc în filialele judeţene PSD din Botoşani, Suceava, Alba, Braşov, Brăila, Timiş, Iaşi, Giurgiu şi Sibiu, precum şi organizaţia PSD Bucureşti.

Statutul PSD a fost modificat la Congresul extraordinar din 10 martie în sensul în care alegerea preşedintelui organizaţiei judeţene nu se va mai face prin scrutin intern, în care votează direct toţi membrii de partid din judeţ, ci se revine la formula de alegere a conducerii organizaţiei judeţene prin delegaţi.

 

Comenteaza