Update Scandal la Florești: consilierii USR nu au vrut să-și voteze propriile amendamente / Primarul Pivariu: „Nu poate sta o întreagă comunitate după ei”

Scandal la Florești: consilierii USR nu au vrut să-și voteze propriile amendamente / Primarul Pivariu: „Nu poate sta o întreagă comunitate după ei”
| Foto: arhiva

Consilierii locali USR PLUS Florești au depus 15 amendamente la bugetul local al comunei pe anul 2022, dar când a fost vorba de a le dezbate și vota, au ieșit din ședință.

Update: La scurt timp după declarațiile primarului Bogdan Pivariu, a venit și o reacție din partea consilierilor PNL Florești:

Astăzi, 04.02.2022, a avut loc ședința pentru dezbaterea și soluționarea contestațiilor depuse la Proiectul de Buget al comunei Florești pentru anul 2022. La acest proiect au fost depuse 16 contestații dintre care 15 din partea grupului de consilieri locali ai USR PLUS Florești.

Conform Art. 39, alin.(5), din legea 273/2006, privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul Local are obligația ca ”în termen de maximum 10 zile de la data supunerii spre aprobare a proiectului de buget, potrivit alin. (4), se pronunţă asupra contestaţiilor...”.

Pe lângă faptul că mare parte dintre contestațiile depuse nu au avut un fundament solid, unele dintre solicitări fiind deja cuprinse în proiectul de buget supus dezbaterii publice, alte contestații nu indicau direcțiile bugetare și sumele necesare pentru implementare, consilierii locali ai USR PLUS Florești au considerat de cuviință să părăsească ședința fără să dezbată propriile contestații, afișând astfel o lipsă crasă de responsabilitate administrativă și dispreț față de locuitorii comunei Florești.

Considerăm că maturitatea politică și asumarea administrativă lipsesc cu desăvârșire la grupul consilierilor locali ai USR PLUS Florești, marketingul politic fiind singura îndeletnicire pe care aceștia o justifică în activitatea pe care o desfășoară. Contestațiile depuse la Proiectul de Buget pentru anul 2022 au fost dezbătute și soluționate într-un final doar de către consilierii locali ai PNL Florești și UDMR Florești.

Grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal Florești își exprimă regretul față de disprețul consilierilor locali ai USR PLUS Florești la adresa floreștenilor și considerăm că indiferent de grupul politic din care facem parte asumarea administrativă și dezvoltarea comunei Florești trebuie să fie prioritatea numărul 1 a aleșilor locali”, a transmis grupul consilierilor locali ai PNL Florești.

Știrea inițială: Spiritele s-au încins din nou între tabăra celor de la USR și cea a majorității PNL-UDMR, din Consiliul Local Florești. Totul s-a întâmplat vineri, în cadrul ședinței de soluționare a contestațiilor pe proiectul de buget al comunei Florești pe anul 2022.

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu edilul celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, pentru a afla mai multe detalii:

„I-am convocat pe toți consilierii locali să discutăm despre aceste contestații. Au fost 15 de la USR și încă una de la altă persoană. Ei le-au numit amendamente, dar au fost depuse în termenul legal în care se depun contestațiile, deci doar așa se pot numi. Legea așa spune, dar n-are importanță. Nu m-a deranjat denumirea. Am prezentat bugetul, am vorbit, iar la final au spus că ei nu vor vota asta aici.

După o lungă dezbatere, în care și juriștii le-au spus că în această ședință doar se soluționează contestațiile, este exclusă discuția de pe ședința de consiliu local, pentru că dincolo sunt alte lucruri de dezbătut, ei au ieșit din ședință. Toți. N-au vrut să-și dezbată propriile amendamente, au spus că de ce nu se face în ședința publică. Dar, până în ședința publică, trebuie să existe avizul comisiilor și trebuie să fie soluționate contestațiile.

Au spus că vor să convoace o ședință de consiliu local care să aibă ca obiect dezbaterea acestor contestații. Consilierii PNL și UDMR au rămas în ședință și au soluționat contestațiile, iar lucrurile merg înainte. Nu poate sta o comunitate întreagă pentru că USR vrea să facă circ în public”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, primarul din Florești.

Pivariu a mai spus că, o bună parte din amendamentele celor de la USR, erau în bugetul local.

„Le-am transmis foarte clar că acum ne-am întâlnit ca dvs. să luați o decizie, ca eu să explic bugetul și să am o discuție despre ce vreți voi. Asta a fost intenția mea. Astăzi trebuia luată o decizie în ceea ce privește contestațiile, nu altceva”, a explicat edilul Floreștiului.

 

Comenteaza