News alert S-a stabilit lista finală a PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Ce locuri au prins candidații Clujului / Capul de listă s-a retras

S-a stabilit lista finală a PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Ce locuri au prins candidații Clujului / Capul de listă s-a retras

Lista comună de candidați PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie a fost validată, joi, de către conducerile ambelor partide. Liderii clujeni ai liberalilor și ai social-democraților au prins poziții eligibile.

Ramona Chiriac, cea care ar fi trebuit să deschidă lista, s-a retras. A fost o ședință în format restrâns în biroul președintelui Camerei Deputaților, la care au participat Marcel Ciolacu împeună cu cei care urmează să facă parte din listă, în care Ramona Chiriac i-a anunțat că în prezent este mai important postul pe care îl are blocat, pentru că nu și-a dat cu totul demisia de la Comisia Europeană din România.

Potrivit informațiilor Digi24, printre cei care au votat împotrivă a fost Florin Cîțu și Robert Sighiartău. De asemenea, atât ministrul Culturii, Raluca Turcan, cât și ministrul Justiției, Alina Gorghiu, au vrut să se afle pe listă, însă a existat o regulă asumată atât de PNL și de PSD ca miniștrii să-și ducă mandatul la capăt și să nu meargă pentru un loc la europarlamentare. Mai multe detalii AICI.

Lista, care trebuia deschisă de un independent (rămâne de văzut ce vor decide liderii coaliției - n.red.), continuă de la locul 2 până la locul 13 în stil "fermoar", adică un pesedist / un liberal. De la locul 14 până la ultimul, 19, PSD are patru candidați, iar PNL doar doi, reflectând, probabil, scorul electoral al celor două partide.

Așadar, pe lista apărută astăzi se regăsec doi reprezentanți ai Clujului, pe locurile 8, respectiv 9, în ceea ce privește lista comună.

Este vorba de actualul senator PSD Cluj, Vasile Dâncu, cel care este și președinte interimar al filialei clujene, pe poziția a opta, și de președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, pe poziția a 9-a. Din punct de vedere al eligibilității, ambii pot fi siguri de mandat.

Lista Coaliției pentru Parlamentul European

Lista PSD:

1. Mihai Tudose

2. Gabriela Firea

3. Claudiu Manda

4. Vasile Dîncu

5. Victor Negrescu

6. Maria Grapini

7. Gheorghe Cârciu

8. Dragoș Benea

9. Titus Corlățean

10. Dan Nica

Lista PNL:

1. Rareș Bogdan

2. Dan Motreanu

3. Adina Vălean

4. Daniel Buda

5. Siegfried Mureșan

6. Mircea Hava

7. Gheorghe Falcă

8. Virgil Popescu

9. Alexandru Muraru

10. Mara Mareș

Comenteaza