Rus, în locul lui Şova la Transporturi (surse)

Rus, în locul lui Şova la Transporturi (surse)
Ministrul Transporturilor, Dan Şova, ar putea demisiona, locul său urmând să fie luat de Ioan Rus, relatează Realitatea TV.

Dan Şova ar putea demisiona de la ministerul Transporturilor, pentru a se ocupa de campania lui Victor Ponta pentru alegerile prezidenţiale. Locul lui Şova în Guvern va fi luat de Ioan Rus, relatează Realitatea TV.

Dan Şova va face declaraţii de presă marţi la ora 15.00.

"Nu pot nici sa confirm, nici sa infirm. Am spus nu confirm, nu infirm. Am spus că e o informație pe care nu pot să o confirm. E complet neimportant. Insistați degeaba. Nu am ce să vă spun. Nu stiu ce credeți dvs că se va întâmpla", a declarat Dan Șova, luni seară, în emisiunea Jocuri de Putere, de la Realitatea TV.

UPDATE: Demisia lui Şova este una previzibilă, surse din PSD afirmând pentru "Gândul" că Şova urma să fie remaniat, iar demisia reprezintă o formă onorabilă de a pleca de la minister. Şova urmează să fie cooptat în echipa de campanie a prezidenţiabilului Victor Ponta.

Ioan Rus a fost mai ministru în primul Guvern Ponta, dar şi-a dat demisia după începerea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, din cauza problemelor legate de listele electorale. Rus a fost un susţinător al lui Victor Ponta, el şi grupul de la Cluj, ajutându-l pe acesta să preia preşedinţia partidului la Congresul din 2010, când Ponta a candidat împotriva lui Mircea Geoană.

Dan Şova este şi el un apropiat al premierului Victor Ponta, cei doi fiind prieteni înainte ca ultimul să ajungă în fruntea Guvernului şi şef în Kiseleff.

UPDATE: Preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan, nu confirmă înlocuirea lui Şova cu Rus. "Nu pot comenta titluri din mass-media. Am vorbit astăzi la telefon şi cu Ioan Rus (dar despre subiecte locale) şi cu Dan Şova. Personal n-am ce să-i reproşez lui Şova legat de tot ce-a însemnat infrastructura rutieră în judeţul Cluj, legat şi de tronsoanele Gilău-Nădăşel şi de Câmpia-Turzii - Ogra şi de autostrada Turda-Sebeş. Legat de infrastructura din Cluj, din punctul meu de vedere, domnul Şova a fost impecabil", s-a limitat să comenteze Lăpuşan. Evitând să spună mai mult despre Rus, el a ironizat celălalt nume vehiculat ziele trecute ca posibil ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi. "Silaghi mi s-ar părea o glumă", a spus Lăpuşan.

Comenteaza