Ruptură la vârful PNL! Rareș Bogdan și Bode îl împiedică pe Cîțu să-l pună pe Dan Vîlceanu în funcția de premier

Ruptură la vârful PNL! Rareș Bogdan și Bode îl împiedică pe Cîțu să-l pună pe Dan Vîlceanu în funcția de premier
| Foto: g4media.ro

Neînțelegerile dintre liberali în ceea ce privește nominalizarea unui nume de premier sunt tot mai evidente, iar partidul pare că stă pe un butoi de pulbere. 

Așadar, ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciuca va fi avansat ca propunere de premier din partea formațiunii, de o parte din liderii PNL, la ședința conducerii PNL de la ora 14.00.

Potrivit aktual24.ro, în PNL există o tensiune maximă și o parte din liberali consideră ca varianta Ciucă este singura care poate debloca negocierile cu cei de la PSD și pentru a incheia criza care afectează în primul rand PNL, și mai putin PSD.

Varianta Ciucă este puternic susținută de prim-vicepreședinții PNL: Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu și Lucian Bode. Pe de altă parte, Florin Cîțu îl va propune în aceeași ședință pe Dan Vîlceanu ca prim-ministru.

În discuția cu președintele Klaus Iohannis, Florin Citu ar fi cerut asigurări că, deși nu va mai fi premier, va putea avea controlul asupra tuturor numirilor din Executiv. În plus, Florin Cîțu s-ar fi asigurat că, prin renunțarea la funcția de premier, nu va exista niciun risc să piardă șefia partidului, au mai precizat sursele liberale.

Președintele PNL ar putea să primească în schimb șefia Senatului, fiind al doilea om in stat.

Florin Cîțu vrea ca, în cazul in care nu mai este premier, toate numirile din partea PNL în guvernul de coaliție cu PSD și UDMR să fie validate de el, atât la nivel de miniștri, cât și în celelalte eșaloane.

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza