Remus Lăpușan o atacă pe șefa ISJ Cluj: „Faceți școală, nu politică.” Reacția Marinelei Marc

Remus Lăpușan o atacă pe șefa ISJ Cluj: „Faceți școală, nu politică.” Reacția Marinelei Marc

Liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan, o acuză pe șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Cluj, Marinela Marc, că ar fi încercat să obțină demisia unor directori de școală din cauza apartenenței lor politice. Aceasta respinge acuzaţiile şi spune că "nu este absolut nimic adevărat".

„Doamna Inspector Școlar Marinela Marc Rușinică, ați finalizat demersurile pentru începerea anului școlar? Sunteți atât de mulțumită de pregătiri, încât ați simțit nevoia altor preocupări? De ce umblați prin județ și puneți presiuni pe directorii de școală care nu vă susțin candidații pentru alegerile locale?

Nu mai bine ne prezentați un raport cu scenariile pe care vor începe anul școlar unitățile de învățământ primar și gimnazial din județ?”, întreabă Remus Lăpușan, prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, Aurel Ioan Lar, directorul școlii gimnaziale Gârbău, ar fi fost supus unor „presiuni psihologice intense” și unor „încercări de discreditare, atât de către primarul localității, Broaina Gheorghe-Lucian, cât și ulterior, de către doamna inspector Marinela Marc, care i-a cerut demisia, în mod nefundamentat”.

„Joi, 13 august, mă aflam în clădirea școlii pentru a finaliza o serie de pregătiri în vederea începerii anului școlar, pe scenariul verde. Am fost notificat telefonic de către secretara domnului primar că voi primi vizita inspectorului școlar județean și, în mai puțin de o jumătate de oră, aceasta a ajuns la școală însoțită de domnul primar și de domnul Keizer Robert, consilier județean și consilier al domnului primar.

După ce au analizat investițiile făcute de domnul primar în școală, doamna inspector mi-a transmis, inițial voalat, apoi direct, că nu este în regulă că nu îl susțin pe domnul primar, iar exprimarea sa a fost, chiar dacă primarul v-ar scoate afară pe geam, trebuie să găsiți înțelepciunea să treceți peste”, a afirmat Aurel Ioan Lar, în comunicatul citat.

Referirea era la faptul că, la serbarea de final de an, „primarul trimisese patru oameni să mă scoată din sala de sport în care se desfășura evenimentul, în văzul întregii audiențe, pe motiv că nu am încălțăminte corespunzătoare”, a explicat directorul școlii gimnaziale din Gârbău.

Acesta a mai spus că a ocupat locul prin concurs, iar demisia și-o va da doar când consideră de cuviință, „în niciun caz ca urmare a unor presiuni politice”.

„Liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan, cere public autorităților competente să demareze o anchetă pentru a stabili cu exactitate în ce context și în baza căror documente doamna Inspector Școlar Marinela Marc cere demisia unor directori de școală tocmai înainte de campania electorală”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de PRO România Cluj.

Reacția șefei ISJ Cluj

ZIUA de CLUJ a obţinut un punct de vedere al inspectorului școlar general Marinela Marc, referitor la acuzațiile formulate de Remus Lăpușan.

„Îmi pare rău pentru domnii Lăpușan și domnul director Aurel Ioan Lar că au o astfel de atitudine. Nu este absolut nimic adevărat din ce au afirmat aceștia. Eu m-am dus la acea școală pentru că acolo există de câțiva ani un conflict între director și primar.

Am dorit să văd la fața locului cum stau lucrurile și să încerc să aplanez acest conflict. Mă bucur că a fost martor la discuție și domnul consilier Keizer Robert, pentru că altfel lumea ar fi crezut ce au afirmat Lăpușan și domnnul director. Eu nu sunt un om conflictual și nu am politizat lucrurile indiferent unde am fost în învățământ”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ Marinela Marc.

Aceasta a mai spus că i-a rugat pe primarul Broaina Gheorghe-Lucian și pe directorul școlii gimnaziale Gârbău să colaboreze instituțional și să treacă peste diferendele pe care le au, de orice natură ar fi ele.

„Domnul director a spus de câteva ori că, dacă e cazul, își dă și demisia, iar eu am insistat și m-am repetat că nu din acel motiv sunt acolo. Eu doar am vrut să văd cum arată școala și cum sunt organizați pentru deschiderea noului an școlar.

Aș putea să-i acționez în instanță, dar nu este felul meu să fiu conflictuală și nu știu dacă aș rezolva ceva cu asta”, a adăugat șefa ISJ Cluj, Marinela Marc.

Comenteaza