Video Recuperează PNL prefectul de Cluj? Ce spune Tișe de plecarea din partid

Recuperează PNL prefectul de Cluj? Ce spune Tișe de plecarea din partid

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe susține că mai sunt șanse ca viitorul prefect al Clujului să fie numit de PNL.

Liderul forului administrativ județean a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre tensiunile dintre conducerea centrală a PNL și liberalii clujeni, în contextul numirii prefectului de Cluj de către liderii coaliției de guvernare. Acesta ar urma să fie tânărul avocat Tasnádi Szilárd, din partea UDMR.

„Legat de plecarea din PNL, aștept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare și în mod evident voi lua o decizie pe care o voi anunța în mod public. În forul național, în BEx, urmare a demersului meu s-a luat o decizie care spune că în interiorul coaliției, partidele membre ale coaliției pot să negocieze și să discute cu privire la anumite poziții, reciprocități și alte asemenea lucruri.

Speranța mea este că vom reuși într-un final să avem această negociere până la capăt și să ducă la o chestiune pe care eu o consider firească, din respect față de oamenii care au susținut și votat PNL. Noi am avut și avem deschidere totală și colaborăm cu UDMR, și o vom face atâta timp cât vom guverna administrativ în oraș sau în județ”, a declarat la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Șeful CJ Cluj a precizat că mecanismul de luare a deciziilor în partid și lipsa de consultare cu organizațiile județene l-au deranjat și din acest motiv le-a cerut public președintelui PNL, Ludovic Orban și premierului Florin Cîțu, să revină asupra deciziei de numire a prefectului de Cluj.

„Oamenii care conduc partidul la nivel local și central trebuie să înțeleagă că acest partid nu le aparține, nu este pe persoană fizică. Din partea Clujului există mereu așteptări și conducerea de la centru și-a pus mereu speranțe în organizația de aici, a crezut în ea. Dar, atunci când decizi să schimbi prefectul PNL Cluj, de ce nu mai ai încredere și de ce iei această decizie fără consultare?

Aceste lucruri m-au determinat pe mine să iau poziție, nicidecum lipsa mea de toleranță sau colaborarea cu UDMR. Am speranțe că vom putea găsi între partenerii de coaliție o posibilitate de a așeza lucrurile la Cluj, așa cum trebuie, în funcție de competența persoanei pe care o avem, de susținerea politică din județ, pentru că PNL este pe primul loc la Cluj”, a afirmat Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj a mai spus că „sfidarea” și „aroganța” nu țin loc de competență în „buna” guvernare, nici în cea locală și nici în cea națională.

Comenteaza