Răzvan Prișcă (PNL): Locul României este în Schengen

Răzvan Prișcă (PNL): Locul României este în Schengen
| Foto: pincasso - Depositphotos.com

În ultimul său discurs privind Starea Uniunii Europene, rostit în calitate de Președinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a subliniat faptul că atât România cât și Bulgaria acționează de facto ca state membre Schengen și că o decizie privind aderarea acestora în spațiul Schengen nu suportă amânare.

„Poziția exprimată ieri în plenul Parlamentului European de Președintele Comisiei Europene nu face altceva decât să întărească mesajul pe care țara noastră l-a transmis în repetate rânduri în forurile decizionale europene: pregătirea Romȃniei, conform regulilor şi acquis -ului Schengen, a fost validată ȋncă din 2011 şi reconfirmată de raportul celor două vizite voluntare găzduite de Romȃnia în octombrie şi noiembrie 2022.

Aceste rapoarte au recunoscut, de asemenea, contribuția semnificativă a Romȃniei la securitatea internă a UE şi la protecția frontierelor externe. Așadar, locul României este în Schengen”, a declarat Răzvan Prișcă, deputat PNL.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza