Rareș Bogdan, revoltat de legea abuzului în serviciu: „Ieri a fost cea mai RUȘINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică”

Rareș Bogdan, revoltat de legea abuzului în serviciu: „Ieri a fost cea mai RUȘINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică”
| Foto: Facebook.com/Rares.I.Bogdan

Senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege care modifică Codul Penal și introduce un prag de 250.000 lei - adică aproximativ 50.000 de euro - pentru abuzul în serviciu.  

Totuși, după scandalul generat de votul din Senat, Ministerul Justiției reduce pragul pentru abuzul în serviciu la 9.000 de lei. Și liderul PSD Marcel Ciolacu, dar și președintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, au anunțat, seara trecută, că susțin această modificare.

Acest lucru nu a fost suficient pentru prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care a avut, joi, un mesaj extrem de dur legat de ce s-a înâmplat în urmă cu o zi.

Ieri (miercuri - n.red.) a fost cea mai RUȘINOASĂ zi de când am intrat în nenorocita asta de politică, în urmă cu 4 ani. Nu credeam că voi trăi să văd cum OUG 13 este reinventată cu concursul propriului meu partid, PNL. O mizerie fără seaman! Culmea e că principalii promotori și inițiatori din cadrul Coaliției de Guvernare stau pitiți și tac ticălos. Unii au inițiat si au insistat pe inițiere, alții au tăcut maiestuos si de neînțeles, doar ca sa fie linișteee!!!!! Să o ia naiba de liniște! Vom muri politic în liniște, dacă continuăm așa! Unii au scris, iar soldățeii de teracotă au executat.

Răul a fost făcut. La Bruxelles s-au aprins beculețele roșii, din nou. Societatea Civilă și Presa au reacționat nervos și corect, înspăimântați pe bună dreptate. Un partid, plus un plecat din acel partid au fost readuși pe teren pe o temă preferată, singura in care sunt antrenați sa combată. Toate acestea cu un popor destul de mimetic, care privește de câteva zile bune la ce se întâmplă in Israel si in Franța. Moment perfect!

Astept in continuare să scoată capul de la cutie adevărații promotori si inițiatori, să își ceară scuze sau pur și simplu să își explice demersul. Și încă ceva: pentru un om de rând, simplu, cu resurse modeste de existență, pragul de 9000 lei este mare! Foarte mare. Nesimțit de mare. Adică abuzul care produce o pagubă de 8999 lei nu mai este abuz?

Faptul că CCR se dovedeste încă o dată ticăloasă nu mai este o surpriza pentru nimeni. De două ori a anulat demersul tăierii pensiilor speciale în 2020, cu largul concurs al Avocatului Poporului, apoi a introdus obligativitatea unui prag la HOȚIE, un prag ce urmează a fi stabilit in Parlament. Tare! Excepțional. Ca la noi, la nimenea”, a transmis europarlamentarul liberal.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza