Rareș Bogdan: PSD propune măsuri comuniste. Trebuie sprijinit şi mediul de afaceri, nu doar nevoiaşii

Rareș Bogdan: PSD propune măsuri comuniste. Trebuie sprijinit şi mediul de afaceri, nu doar nevoiaşii
| Foto: https://www.antena3.ro/

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat, joi, că măsurile economice propuse de PSD în negocierile pentru formarea unui nou guvern „țin de egalitarism” care „țin de comunism”.

Rareş Bogdan spune că trebuie „să avem grijă de nevoiași, dar să sprijinim mediul de afaceri”. „Impactul bugetar al tuturor măsurilor pe care PSD le-a propus este undeva la 26 de miliarde de lei. Astăzi nu există acești bani.

În schimb, am anunțat o creștere de pensie inițială de 7%, care era indexarea din 1 ianuarie. Putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10-11%, dar nu știu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie. Cert este că se va putea discuta despre asta.

Sunt discuții legate de cota unică la care PNL nu are cum să renunțe, pentru că asta este folosofia noastră economico-bugetară. Cei de la PSD au anunțat cotă progresivă. La fel, chestiuni care țin de egalitarism. Sunt chestiuni ideologice. (...)

Trebuie văzut, chestiunile de egalitarism țin de o altă perioadă, țin de comunism, noi trebuie să gândim extrem de clar, să avem grijă de nevoiași, dar să sprijinim mediul de afaceri.”, a declarat Rareș Bogdan, la Parlament, citat de digi24.ro. 

Poza noua 07.08.2018

Comenteaza