Rareș Bogdan, noi detalii despre aderarea României la Schengen: „Este în discuţie posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei”

Rareș Bogdan, noi detalii despre aderarea României la Schengen: „Este în discuţie posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei”

Europarlamentarul liberal susține legat de variantele privind aderarea României la Schengen, că este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei şi varianta unui mecanism similar MCV, dar pe zona acquis-ului Schengen, dar nu pentru România ci pentru Bulgaria.

Rareș Bogdan a declarat despre şansele Romîniei privind intrarea în spaţiul Schengen că ”este un moment extrem de important pentru România care poate puncta pe o conjunctură foarte importantă” şi a amintit faptul că lideri europeni importani , Macron, Scholz, s-au exprimat în favoarea României.

”Avem doar o rezervă, pentru că situaţia din Suedia este una de polemică internă, fosta putere cu actuala putere. Consider că şansele noastre sunt foarte mari, delegaţia de experţi a venit cu un raport foarte pozitiv cu privire la starea graniţelor României”, a afirmat eurodeputatul român, potrivit news.ro.

Prim-vicepreședintele PNL a precizat că există mai multe scenarii, arătând că ”nu există în momentul acesta o motivaţie pentru respingerea aderării României la spaţiul Schengen.

Despre variantele vehiculate, Rareş Bogdan a arătat că ”este introdusă în discuţie inclusiv posibilitatea unui vot de abţinere a Olandei, care nu ar însemna opunere.

”Se discută incusiv varianta unui mecanism similar MCV, pe justiţie, pe zona acquis-ului Schengen, dar nu cred că pentru România ci pentru Bulgaria, Pentru România, astăzi nu se pune problema introducerii unui mecanism suplimentar. România este un partener extrem de important pentru NaTO, UE (..) nu avem niciun motiv şi nu există motivaţie pentru un refuz”, a mai spus Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza