Rareș Bogdan: Negociem cu USR, dar nu renunțăm la Florin Cîțu

Rareș Bogdan: Negociem cu USR, dar nu renunțăm la Florin Cîțu

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan le-a transmis partenerilor din coaliţie că negociază orice, dar la Florin Cîţu nu renunţă.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Întrebat la RFI ce se va întâmpla în cazul în care USR iese de la guvernare și dacă se ia în calcul un guvern minoritar, Rareș Bogdan a răspuns: "Nu cred că se pune problema în felul acesta. Noi vrem să continuăm cu USR PLUS, suntem condamnați să guvernăm împreună".

"Noi nu avem o altă opțiune de premier decât Florin Cîțu și până la urmă sunt convins că vom ajunge la înțelegere cu colegii noștri, pentru că e mai importantă dezvoltarea României, decât orgoliile de moment. La Florin Cîțu nu renunțăm, dar suntem pregătiți să negociem, e normal ca dialogul să însemne negociere. Nu vreau să vă dezvălui (ce vom negocia - n.r.), dar vom sta de vorbă și suntem cât se poate de disponibili să discutăm pe multe aspecte, nu și pe persoana domnului Cîțu", a declarat Rareș Bogdan, la RFI.

Liberalul a spus că PNL nu se teme de o moțiune de cenzură și a explicat de ce: "Nu, nu ne temem, pentru că nu cred că Dacian Cioloș, Dan Barna, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Vlad Voiculecu și Dragoș Tudorache și ceilalți lideri, Ionuț Moșteanu și ceilalți se vor putea pune la braț cu domnul Claudiu Târziu, cu domnul George Simion și cu doamna Șoșoacă, pentru că cel puțin pentru domnul Tudorache și domnul Dacian Cioloș, care sunt la fel ca mine, membri ai Parlamentului European, va fi extrem de greu, dacă nu imposibil de explicat colegilor dânșilor din Renew Europe faptul că s-au pus la aceeași masă, au făcut o alianță, chiar și de conjunctură, pentru a da jos un Guvern proeuropean extrem de bine perceput la Bruxelles, la Londra, la Washington, la Paris, pentru a da jos un Guvern cu cine? (...). Deja, ieri, am fost sunat de către Manfred Weber, liderul popularilor europeni, să mă întrebe ce se întâmplă în România. De asemenea, chiar de oameni din interiorul grupului Renew".

Totodată, Rareș Bogdan i-a transmis lui Dacian Cioloș să nu continue discuțiile cu AUR pentru moțiunea de cenzură contra guvernului Cîțu, pentru că „își va arunca în aer credibilitatea câștigată în 15 ani”.

"Îl rog în special pe Dacian să înceteze, să-și oprească colegii să mai poarte discuții cu un partid care nu face parte din partidele care susțin cu adevărat Europa comună, un partid antieuropean. Îl rog din suflet, pentru că Dacian e cel care își face cel mai mare rău. Dacă continuă discuțiile cu AUR, își aruncă în aer credibilitatea câștigată în 15 ani", a spus Rareș Bogdan.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza