Rareș Bogdan lămurește controversa României în Schengen: „Nu este vorba de un eşec. Este o retragere strategică de pe ordinea de zi”

Rareș Bogdan lămurește controversa României în Schengen: „Nu este vorba de un eşec. Este o retragere strategică de pe ordinea de zi”
| Foto: hotnews.ro

Reuniți la Bruxelles, miniștrii de justiție și afaceri interne din statele membre doar au discutat despre intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen, fără să existe și un vot în acest sens. Țara noastră nu are susținerea Austriei, iar Olanda nu și-a dat acceptul pentru aderarea Bulgariei, alături de care suntem în același dosar.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că nu este vorba de un eşec în privinţa Schengen şi de data aceasta este vorba despre o retragere strategică de pe ordinea e zi, pentru că ”suntem în cuplaj cu Bulgaria, care nu are votul în Parlamentul de la Haga”.

”După ce Bulgaria primeşte votul, noi, faţă de acum un an, culoarele diplomatice sunt desţelenite, în sfârşit deschise, după ce în urmă cu un an, după refuzul fără nicio explicaţie plauzibilă a Austriei, puterea de la Bucureşti a decis să retragă atât consulul general cât şi ambasadorul timp de trei luni de zile, iar aceste culoase au fost îngheţate”, a afirmat Rareș Bogdan, potrivit news.ro.

Prim-vicepreședintele PNL a precizat că în momentul de faţă există dialog cu Austria la nivel de miniştri de Interne, de Externe, preşedinţie şi ambasadorul Hurezeanu.

”Există oarecare premise pentru începutul anului”, a menţionat eurodeputatul, arătând că ”pe de o parte este vorba de chestiuni economice, de aprope 1,5% din PIB pentru noi, dar camioanele, trenurile care stau la graniţe sunt şi ale companiilor austriece, nu doar ale celor româneşti. 

”În momentul de faţă, există o teamă accentuată la Bruxelles, de la Comisie în special, continuând la Parlament şi Consiliu, că cei 16% suveranişti şi antieuropeni prezenţi astăzi în Parlamentul European, se pot duce pe estimările făcute pe eurobarometre spre 35% sau 40%, ceea ce poatedeveni periculos pentru construcţia europeană”, a mai spus Rareş Bogdan.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Comenteaza