Rareș Bogdan, după tragedia de la Piatra Neamț: Baronii locali PSD "drenează" bani prin spitalele din subordine

Rareș Bogdan, după tragedia de la Piatra Neamț: Baronii locali PSD "drenează" bani prin spitalele din subordine

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că pesediștii și-au dorit ca spitalele din subordinea consiliilor județene să nu aibă manageri numiți de Ministerul Sănătății, ci de către „baronii locali”.

Eurodeputatul trage un semnal de alarmă după tragedia din secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț în care au murit 10 pacienți și mai multe persoane se află în stare gravă.

„Eu vă spun că îmi amintesc de acel moment 20 mai – 20 mai nu duminica prostului de acum 30 de ani, ci 20 mai de anul acesta -, momentul în care colegii mei din Guvern, împreună cu Președintele, au venit cu prelungirea stării de urgență și atunci marea preocupare a celor din PSD, în Parlament, a fost să modifice hotărârea de Guvern Orban, ordonanța de urgență dată de Guvernul Orban, în ideea în care nu erau de acord ca spitalele din subordinea consiliilor județene să aibă manageri numiți de către Ministerul Sănătății, ci să continue numirea lor de către baronii locali.

La vremea aceea, PSD, care are astăzi undeva la 19 sau 20 de președinți de consilii județene, avea 27 de președinți de consilii județene. Atunci bătălia lor a fost tocmai pentru că drenarea banilor prin sistemul de sistemul de sănătate publică, prin intermediul spitalelor, este o realitate, iar președinți de consilii județene, baroni locali, au făcut acest lucru și îl fac”, a declarat eurodeputatul Rareș Bogdan la B1 TV.

Grupul PPE din Parlamentul European rămâne în centrul vieții agricultorilor din România și nu numai!

Bogdan, care este și prim vicepreședintele PNL a oferit ca exemple pozitive situația Consiliilor Județene (CJ) de la Cluj sau Oradea.

„Există un alt CJ, cum e la Cluj, unde managerii au șefi de 10 ani, unde sunt exemplu de management. Sau la Oradea. Și aceste două județe tot în România se află și arată altfel”, a precizat eurodeputatul PNL.

Comenteaza