Rareș Bogdan, despre protestele fermierilor: „S-a greșit că nu s-a vorbit cu ei în primele 72 de ore”

Rareș Bogdan, despre protestele fermierilor: „S-a greșit că nu s-a vorbit cu ei în primele 72 de ore”
| Foto: realitatea.net

Europarlamentarul liberal susține că nemulțumirile agricultorilor și transportatorilor puteau fi rezolvate din primele 72 de de ore dacă Ministerul Agriculturii și Ministerul Transporturilor discutau cu protestatarii.

Aflat la Strasbourg, Rareș Bogdan a declarat pentru Digi24 că fermierii au tot dreptul să fie nemulțumiți și că reprezentanții din guvern au greșit de la început în detensionarea situației.

Oamenii au tot dreptul sa fie nemulțumiți. Au probleme reale, din diverse motive. Numai că s-a greșit că nu s-a vorbit cu ei de la început. În primele 72 de ore, dacă stăteai de vorbă cu ei, fie că stateai la Afumați, fie că-i aduceai cu un autocar dacă nu doreai să-i lași să intre în București să perturbe traficul, la Ministerul Agriculturii, la Ministerul Transporturilor, lucrurile se detensionau. Pentru că aveau 3-4 cerințe”, a declarat Rareș Bogdan. Mai multe detalii AICI.

Fermierii și transportatorii protestează deja de zile bune, inclusiv la Cluj. 

Printre revendicările fermierilor se numără reducerea prețurilor la RCA, eliminarea accizei la motorină pentru firmele de transport licențiate, eliminarea accizei la motorină, introducerea limitelor de toleranță la cântare, crearea de culoare verzi către vămile României, unde există cea mai mare problemă în momentul de față, datorită afluxului de camioane care vin despre Ucraina.

Și transportatorii cer, printre altele, plafonarea RCA pentru autocamioane la 5.000 de lei şi posibilitatea suspendării acoperirii poliţelor de asigurare când un camion nu este în uz, scurtarea timpilor de trecere a frontierei – eliminarea controalelor maselor şi dimensiunilor din punctele de trecere a frontierelor pentru a fluidiza traficul prin frontiere, alocaţii de cazare/alocaţii de hrană – modificări de limite și de sume neimpozabile, reglementarea unui mediu de concurenţă loială în transporturi.

Rareș Bogdan, despre protestele fermierilor: „S-a greșit că nu s-a vorbit cu ei în primele 72 de ore”

Comenteaza