Rareş Bogdan dă cărţile pe faţă! Dacă PSD pune mâna pe Justiţie, va "executa" politicieni, jurnalişti şi "oameni de afaceri care nu plătesc peșcheșul"

Rareş Bogdan dă cărţile pe faţă! Dacă PSD pune mâna pe Justiţie, va "executa" politicieni, jurnalişti şi "oameni de afaceri care nu plătesc peșcheșul"

Jurnalistul a comentat implicaţiile anunţului făcut de Viorica Dăncilă în urma CEx-ului de luni din PSD, potrivit căruia Guvernul are în vedere o ordonanță de urgență pe Codurile Penale, ce vizează prevederile pe care CCR le-a desemnat ca fiind constituționale.

Întrebat de PSnews ce ar reprezenta pentru România o astfel de OUG, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a atras atenția că ar fi o întoarcere în timp a țării noastre ce poate fi încadrată în sfera a ceea ce numim poliția politică.

 „Ar însemna o întoarcere a României la o perioadă mai sinistră decât cea a PNA-ului lui Amariei și a justiției condusă de Rodica Stănoiu. Am ajunge în epoca lui Traian Chebeleu, a lui Dan Marțian, a lui Alexandru Bârlădeanu sau am ajunge exact în acea zonă unde justiția răspunde grupului politic. CEx-ul ar fi mai important decât forurile justiției și decât judecata unui judecător, ceva ceea ce nu s-a întâmplat nici măcar în Ungaria lui Orban sau în Polonia lui Kachinsky. Ne-am apropia extrem mult de Turcia lui Edrogan și de Venezuela lui Maduro”, a spus analistul politic.

Totodată, chestionat ce impact ar avea asupra parcursului european al României o astfel de OUG în contextul raportului MCV și al recomandărilor Comisiei de la Veneția, Rareș Bogdan a evidențiat că ar însemna pentru noi ca români să părăsim Europa.

„Ar însemna să părăsim Europa, că nu dorim să respectăm regulile grupului select în care am intrat în urmă cu 11 ani. Având în vedere că am văzut în ultimul timp că se agită modelul euro-asiatic de către domnul Vâlcov, de către domnul Dragnea, de către domnul Tăriceanu, adică Rusia și prietenii, mi se pare că lucrurile sunt evidente. Numai că marea problemă a acestor domni este că poporul român, marea majoritate, în proporție de peste 84%, dorește Europa comună și nici nu vrea să audă de o alternativă. Asta trebuie să înțeleagă domnii care astăzi agită aceste chestiuni”, a adăugat omul de televiziune.

De altfel, întrebat ce trebuie să facă opoziția în această situație, Rareș Bogdan a reliefat că nu mai poate să se poarte cu mănuși cu cei de la putere, ci trebuie să fie mult mai radicală în acțiuni, pentru că în cazul în care PSD pune mâna integral pe instituțiile justiției vom vedea executări ai adversarilor politici prin intermediul procurorilor.

„Opoziția face în ultimele 2-3 săptămâni acțiuni ce mi se par în regulă. Cred că ar trebui să își radicalizeze puțin mijloacele din bătăliile politice. Ce a făcut opoziția la încercarea de demitere a lui Iordache și Dragnea și ce a făcut astăzi mi se pare elocvent. Opoziția în sfârșit a ales să se bată. Este foarte greu într-un Parlament dominat de grobieni ai stângii și de personaje la care mitocănia este o caracteristică să faci politică de opoziție bazată pe polemică și pe argumentație. Cu toate acestea, repet, că ceea ce se întâmplă de 2-3 săptămâni, din punctul meu de vedere, este realmente o schimbare de atitudine a opoziției și o prezență mult mai serioasă a acesteia în spațiul public. Opoziția trebuie să negocieze, inclusiv cu Victor Ponta și cu toate forțele reformiste din PSD pentru că rămânerea lui Liviu Dragnea și a clicii sale infracționale la conducerea României este un pericol pentru viitorul copiilor noștri.Pentru noi deja s-ar putea ca lucrurile să fie foarte târzii.

Dacă PSD va pune mâna pe instituțiile justiției să nu vă închipuiți că va dori doar să își albească dosarele și să blocheze anumite cercetări. Nu! Acesta este primul pas. Pasul doi este să execute prin procurori dușmani de clasă, dușmani politici, de la politicieni, după modelul Rodica Stănoiu, jurnaliști, vectori de opinie, reprezentanți ai societății civile și bineînțeles oameni de afaceri care nu plătesc peșcheșul. Aceasta este mentalitatea cu care Liviu Dragnea a venit la conducerea României și a PSD-ului. Este incredibil cum acest om, ajutat de consultanți foarte talentați, a reușit pur și simplu să prostească un popor întreg, să îl inducă în eroare.

Eu cred că a sosit o clipă a dreptății, Dragnea s-a devoalat, iar din momentul acesta România trebuie să stea într-o stare de veghe și să nu permită alunecarea într-o autocrație pe care a cunoscut-o foarte bine timp de 50 de ani. Pericolul este iminent și este real și nu putem pleca toți peste graniță ca să le lăsăm țara lor”, a conchis Rareș Bogdan în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Comenteaza