News alert PSD Cluj merge cu Dragnea până la final. Şi un mesaj cu subînţeles: "Vom duce până la capăt reforma justiției"

PSD Cluj merge cu Dragnea până la final. Şi un mesaj cu subînţeles: "Vom duce până la capăt reforma justiției"

Horia Nasra, preşedintele interimar al PSD Cluj, şi-a pus semnătura pe o declaraţie de susţinere a condamnatului penal în primă instanţă nevinovat până la o sentinţă definitivă Liviu Dragnea, alături de lideri social-democraţi din Bistriţa, Satu Mare, Bihor şi Sălaj.

Într-un comunicat de presă, liderii PSD din nord-vestul ţării fac scut în jurul şefului lor şi consideră, într-o declaraţie "cu manta", că sentinţa de condamnare la puşcărie încasată joi de Liviu Dragnea este un "abuz", o încălcare a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor".

"Vicepreședinții PSD ai Regiunii de Nord-Vest, Gabriel Zetea și Doina Pană, alături de liderul PSD Cluj, Horia Nasra, președintele PSD Bistrița Năsăud, Radu Moldovan, președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, președintele PSD Bihor, Ioan Mang și liderul PSD Sălaj, Tiberiu Marc au luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, pronunțată astăzi, însă au arătat ca aceasta este o decizie în primă instanță, iar Liviu Dragnea se bucură, în continuare, de prezumția de nevinovăție, până la rămânerea definitivă a sentinței stabilită de ultima instanță de judecată. Coaliția PSD-ALDE trebuie să continue dezbaterile în vederea adoptării reformelor necesare pentru stoparea abuzurilor și a încălcării drepturilor și libertăților cetățenilor", se arată în declaraţia de presă comună a liderilor PSD din nord-vest.

Pesediştii spun că se așteaptă ca "apelul să fie judecat în concordanță cu decizia CCR" și anunţă că "îl susțin în continuare pe președintele Liviu Dragnea la conducerea partidului și a Camerei Deputaților".

”Președintele Liviu Dragnea nu are nici un motiv de a-și înainte demisia înainte de pronunțarea unei decizii finale și toți trebuie să ne raportăm la prevederile Constituția României, la Directivele Europene și la standardele Comisiei de la Veneția, care garantează prezumția de nevinovăție. Coaliția la guvernare PSD+ALDE nu trebuie să fie afectată și, de aceea, nici guvernarea nu va avea de suferit. Ne vom concentra pe realizarea programului de guvernare și vom duce până la capăt reforma justiției cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene. Avem încredere că Liviu Dragnea își poate demonstra în fața instanței nevinovăția și poate transforma în achitare, după judecarea apelului, sentința de azi. Reprezentanții social-democrați ai Regiunii de Nord-Vest fac un apel la solidaritate și unitate în interiorul Partidului Social Democrat, fiind solidari cu Liviu Dragnea”, se arată în mesajul comun transmis de liderii PSD din Cluj, Bistriţa, Satu Mare, Bihor şi Sălaj.

Rămâne de văzut ce înţelege PSD prin "vom duce până la capăt reforma justiției cu transpunerea în legislație a deciziilor CCR, CEDO și Directivele Europene".

Comenteaza