Promisiunile lui Dragnea pentru ardeleni

Promisiunile lui Dragnea pentru ardeleni
Preşedintele PSD Liviu Dragnea încearcă să obţină voturile ardelenilor momindu-i cu două mari proiecte de infrastructură

Prezent în emisiunea electorală „Ediţie Specială" realizată de Octavian Hoandră la Realitatea TV, şeful social-democraţilor a încercat să obţină bunăvoinţa electorală a ardelenilor momindu-i cu reactivarea proiectului hidrocentralei prinn pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti, dar şi cu finalizarea principalelor căi rutiere rapide din Transilvania.

Legat de hidrocentrala faţă de care şi-au manifestat interesul inclusiv investitori chinezi, în luna septembrie, ministrul Energiei Victor Grigorescu vorbea despre posibila abandonare a proiectului datorită costurilor prea mari, estimate la 1,2 miliarde de euro, şi înlocuirea lui cu mai multe hidrocentrale prin pompaj de dimensiuni mai mici, pentru care s-ar putea obţine mai uşor finanţări europene. Dragnea n-a precizat vreun termen nici pentru demararea nici pentru finalizarea proiectului, care ar putea genera, potrivit estimărilor 4.000 de locuri de muncă.

În schimb, liderul PSD a promis că până în 2020 vor fi finalizate atât Autostrada Transilvania, în varianta sa scurtată, care va fi legată prin „breteaua" Turda - Sebeş de coridorul IV, care, potrivit lui Dragnea, va avea acelaşi termen de finalizare. Şeful social-democraţilor susţine că a găsit şi formula magică prin care autostrăzile vor brăzda în sfârşit România: includerea acestora, alături de achiziţia de tehnică militară, în rândul investiţiilor strategice. În opinia sa, acest simplu act administrativ va face să curgă spre România banii pentru autostrăzi. Totuşi, drept soluţii concrete de finanţare el a furnizat aceleaşi două vehiculate de multă vreme, concesiunea sau parteneriatul public-privat.

Profitând de prezenţa în Transilvania, regiune în care PSD n-a reuşit niciodată să convingă, Dragnea a mângâiat din nou pe creştet organizaţiile care n-au performat niciodată electoral. „Peste tot, inclusiv în Cluj, tinerii sunt de stânga, dar adevărul este că de foarte multe ori conducerea centrală nu a tratat corect aceste organizaţii", a repetat şeful PSD o teorie mai veche a sa, dând de înţeles că acesta ar fi motivul pentru care în fruntea pesediştilor clujeni a pus un tânăr, mişcare care a agitat serios apele în organizaţia clujeană a partidului.

 

Comenteaza