Video Proiectele „de suflet” ale candidatului PRO România Cluj la Camera Deputaților: „Centre de excelență, investiții în sport și conservarea bisericilor de lemn”

Proiectele „de suflet” ale candidatului PRO România Cluj la Camera Deputaților: „Centre de excelență, investiții în sport și conservarea bisericilor de lemn”

Remus Lăpușan și-a prezentat o parte din proiectele cu care vrea să meargă în Parlament, în vederea alegerilor din 6 decembrie.

Liderul PRO România Cluj a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre proiectele prioritare pe care vrea să le implementeze în viitorul Parlament.

„În zona de educație, este o chestiune personală, dar vreau foarte mult să o putem pune în practică. Este vorba despre acele centre de excelență, cred că elitele sau cei mai buni copii, inclusiv că sunt din zona rurală, să aibă o șansă să învețe și alte lucruri, mai ales cei care își doresc. Trebuie educați în alt spirit, am văzut în Belgia sau Austria, copiii care învață mai bine sunt duși în centre de excelență și o să fie educați mai bine, iar toată lumea va avea de câștigat.

Tot ca o prioritate personală, eu iubesc foarte mult sportul și cred că în România trebuie alocate mai multe fonduri de la autoritățile locale, dar și de Guvern către zona de sport. O populație sănătoasă înseamnă să facem și sport mai mult. În primul rând, vorbim de sportul de masă, pentru că fără acesta nu ai bază să faci selecție pentru sportul de performanță”, a declarat la ZIUA LIVE Remus Lăpușan.

Candidatul nr.1 al PRO România Cluj la Camera Deputaților este de părere că, trebuie să existe o politică națională, deoarece cei mai buni ambasadori ai țării sunt sportivii.

„Eu mai am un proiect de suflet și îmi doresc să-l gândesc cu cei din zona ortodoxă, deci sunt aceste biserici de lemn din Transilvania și inclusiv la nivel de județ, care sunt lăsate în paragină. Statul român ar trebui prin lege să stabilească ce se întâmplă, și cum facem ca aceste biserici de lemn, care sunt niște bijuterii la nivel național, să fie conservate și protejate”, a precizat Lăpușan.

Liderul PRO România Cluj a mai spus că, pe zona de fonduri europene, cele mai multe proiecte trebuie să meargă către zona de sănătate, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

Comenteaza