Primele reacţii în tabăra liberalilor clujeni după victoria lui Orban

Primele reacţii în tabăra liberalilor clujeni după victoria lui Orban
Ludovic Orban este noul preşedinte al PNL, au decis liberalii reuniţi sâmbătă în Congres la Romexpo. Orban devine primul lider ales după unificarea PDL cu PNL, obţinând 3.314 voturi, faţă de 884 cât a primit Cristian Buşoi, au declarat surse politice.

Victorios al congresului se poate considera şi Daniel Buda, deşi l-a susţinut pe Cristian Buşoi. Şeful PNL Cluj a foast reales preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj. Buda a obţinut 1.948 de voturi, pe când principalul său contracandidat Ioan Cupşa a obţinut 1.768 de voturi. Curtea de Arbitraj a PNL este instanţa supremă a partidului, iar atribuţia principală a acestui for este respectarea statutului partidului şi soluţionarea contestaţiilor la sancţiunile disciplinare care se aplică în interiorul formaţiunii politice.

Preşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda semnase pe lista de susţinători ai lui Cristian Buşoi, aşa că nu e de mirare că n-a comentat cu foarte mult entuziasm victoria categorică a lui Ludovic Orban. „E foarte important ca partidul să meargă mai departe, să-şi găsească o cadenţă mult mai bună astfel încât să devină un adevărat partid de opoziţie, o alternativă convingătoare la PSD şi, în cele din urmă, o soluţie pentru România, pentru că, întotdeauna am spus, cei mai importanţi sunt oamenii, cei care votează", a declarat Buda.

El a refuzat să comenteze succesul său în competiţia pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj, deoarece, la momentul discuţiei, acesta nu era, încă, oficial, numărătoarea voturilor nefiind finalizată 100%. Informaţia privind succesul său a fost obţinută neoficial din interiorul comisiei de numărare a voturilor. Între timp, victoria lui Buda a fost confirmată oficial.

Susţinător declarat al lui Orban, fostul lider al PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară nu şi-a ascuns satisfacţia. „Era previzibil acest rezultat şi sunt foarte bucuros că noi, cei de la Cluj, ne-am poziţionat corect, susţinându-l pe Ludovic. Sunt foarte bucuros că a avut un rezultat foarte bun şi Daniel Buda", a declarat Nicoară.  La fel de bucuros a fost şi Oros. „Era aşteptată această victorie. Noi estimam că Orban va obţine 75% din voturi şi se pare că obţinut cam 79%".

Cu totul alta este situaţia lui Tişe, care, la fel ca Buda, a ales tabăra perdantă. El a fost asumat ca viitor prim-vicepreşedinte de Buşoi şi chiar a urcat pe scenă alături de acesta, când Buşoi şi-a prezentat moţiunea în faţa Congresului. Din păcate, Tişe nu a răspuns la telefon.

 

Comenteaza