Video Primarul Clujului l-a „mitraliat” pe cancelarul Austriei: „Un om cu două fețe. Milioane de români sunt umiliți din cauza lui”

Primarul Clujului l-a „mitraliat” pe cancelarul Austriei: „Un om cu două fețe. Milioane de români sunt umiliți din cauza lui”
| Foto: Facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Emil Boc susține că austriecii fac un joc politic lamentabil prin refuzarea accesului României și Bulgariei în spațiul Schengen.

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, și-a reiterat, sâmbătă, obiecțiile față de aderarea României la Spațiul Schengen într-o nouă postare pe Facebook. El a explicat că spațiul de liberă circulație nu funcționează, „deci nu poate fi extins”.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a dat asigurări că, până la urmă, România va intra pe deplin în Schengen.

Vedeți cum este omul cu două fețe? Mă refer la acest cancelar al Austriei. Când s-a supus la vot manifestul Partidului Popular European cu privire la viitorul Europei, în care scrie negru pe alb, admiterea imediată a României și Bulgariei, atât terestru cât și aerian în spațiul Schengen, partidul domnului Nehammer a votat pentru. Eu am fost în sală și am urmărit cu maximă atenție momentul votului. Manifestul a fost aprobat în unanimitate.

Cei din Austria n-au avut curajul să se pună cu Europa. Sunt foarte tari în cuvinte pe internet, dar acolo, când e de vot, nu sunt tari. Au plecat capul și au mers împreună cu Europa înainte. Ei își fac un joc politic lamentabil acasă, din dorința de a câștiga voturi. Au alegeri în septembrie și cred ei că dacă aruncă povara greutăților pe români își vor câștiga voturile. Istoria ne va arăta că nu au dreptate.

Un asemenea partid, mai devreme sau mai târziu, va ieși din istorie. Noi cu siguranță vom intra în Schengen. Prima dată pe cale aeriană, apoi pe cale terestră. Ai 26 de state din 27 care sunt alături de tine. Nedreptatea asta nu mai poate continua. Milioanele de români din străinătate nu pot suferi umilința să stea 12-14 ore la cozile de la frontieră când vin în țară, din cauza unui cancelar austriac care vrea să câștige alegerile la el acasă. Nu este moral”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Nehammer a mai transmis, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, în contextul Congresului PPE de la București, de săptămâna trecută, că poziția țării sale în privința extinderii spațiului Schengen rămâne neschimbată: Austria se împotrivește aderării României.

Comenteaza