Prima doamnă a Americii vine în România

Prima doamnă a Americii vine în România
| Foto: The New York Times

Prima doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, va vizita România și Slovacia în perioada 5-9 mai, a anunțat luni biroul său, potrivit Reuters.

Ambasada SUA a transmis informații în legătură cu programul lui Jill Biden. Jill Bidel se va întâlni cu membri ai serviciilor americane și cu personal din ambasade, precum și cu părinții și copiii ucraineni refugiați, lucrători implicați în acțiuni umanitare și profesori. 

Vineri, 6 mai - Jill Biden va vizita baza de la Mihail Kogălniceanu, unde se va întâlni cu membrii serviciului militar din Statele Unite. Seara, ea va pleca în București.

Sâmbătă, 7 mai - Prima Doamnă se va întâlni cu membrii Guvernului României, personalul ambasadei SUA, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar, precum și profesorii care îi ajută pe copiii ucraineni refugiați să se integreze într-un mediu școlar stabil și sigur.

Ea va pleca apoi la Bratislava, Slovacia, unde se va întâlni cu personalul ambasadei SUA.

Duminică, 8 mai – Jill Biden va călători în Kosice și Vysne Nemecke, Slovacia pentru a se întâlni cu refugiații, lucrătorii implicați în acțiuni de ajutor umanitar și cu slovacii care sprijină familiile care au căutat refugiu în timpul acestei crize.

Luni, 9 mai – Jill Biden se va întâlni cu membrii Guvernului Slovaciei înainte de a pleca în Statele Unite.

Comenteaza