Foto Prezidențiale 2019 | Harta rezultatelor, pe județe

Prezidențiale 2019 | Harta rezultatelor, pe județe
| Foto: Mediafax

Rezultatele provizorii ale alegerilor de duminică furnizate de Biroul Electoral Central (BEC) arată că președintele în funcție s-a clasat pe primul loc în București și în 29 de județe, în timp ce Viorica Dăncilă, de la PSD, se află pe prima poziție în 10 județe.

Ca de obicei, Kelemen Hunor, candidatul de la UDMR, conduce detașat în zonele cu o importantă prezență maghiară: județele Harghita și Covasna. Dan Barna, candidatul USR-PLUS, nu se regăsește pe prima poziție în niciun județ.

Klaus Iohannis a câștigat detașat la Sibiu (peste 67%), dar a trecut de 50% și în Alba. Iată județele în care s-a impus Iohannis: Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Bihor, Alba, Sibiu, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Ilfov, Călărași, Constanța, Tulcea, Brăila, Galați, Vrancea, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Suceava.

Prezidențiale 2019 | Harta rezultatelor, pe județe

Viorica Dăncilă a pierdut Moldova (cu exceptia Botoșaniului, unde este o diferență mică față de Iohannis), dar PSD își mentine influența în sudul țării, în special Oltenia fiind foarte "roșie". Iată județele unde Dăncilă a ieșit pe primul loc: Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Teleorman, Giurgiu, Ialomița, Buzău, Botoșani.

Dan Barna s-a clasat cel mai bine în București (mai ales în sectoarele 3 si 6), singurul loc unde a luat peste 20%, cu excepția diasporei.

Comenteaza