Premierul Cîțu merge să-și prezinte strategia pentru șefia PNL doar în organizațiile în care nu are susținere. La Cluj, Boc și Buda i-au ținut locul

Premierul Cîțu merge să-și prezinte strategia pentru șefia PNL doar în organizațiile în care nu are susținere. La Cluj, Boc și Buda i-au ținut locul
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda

Moțiunea de candidatură la președinția PNL a premierului Florin Cîțu – „România liberală” –  a fost prezentată, vineri seara, la Cluj, în cadrul principalei organizații de susținători, condusă de primarul Emil Boc și europarlamentarul Daniel Buda.

Moțiunea a fost citită în Consiliul Director Județean al PNL Cluj, for superior format din membrii Biroului Județean și din liderii organizațiilor locale clujene, fără ca premierul Cîțu să fie prezent la dezbatere. Potrivit informațiilor celor de la G4media.ro, strategia sa este să nu meargă prin țară să-și prezinte moțiunea decât în acele organizații liberale în care nu are sprijin.

„La Cluj nu avea motiv să vină, pentru că are sprijinul conducerii organizației (…) El merge doar în organizațiile în care nu are destui votanți”, a comentat o sursă din PNL Cluj, potrivit G4media.ro.

Liderii din conducerea PNL Cluj nu s-au grăbit să supună la vot moțiunea lui Cîțu, invocând regulile statutare ale partidului. Potrivit Art.71, punct 1, „Biroul Politic Județean organizează dezbateri  asupra asupra tuturor proiectelor de moțiune la cererea autorilor moțiunilor, cu cel puțin 10 zile înaintea datei de desfășurare a Congresului, invitând la dezbatere pe toți membrii Consiliului Director Județean”.

Se pare că Ludovic Orban va ajunge în septembrie la Cluj Napoca pentru a-și prezenta moțiunea în cadrul organizației PNL Cluj. După momentul lui Orban, conform statutului va fi convocată o nouă ședință a Consiliului Director Județean (CDJ), urmând să se supună la vot cele două moținuni de candidatură.

Mai multe organizații PNL din țară au ales să-și prezinte din start sprijinul pentru una dintre cele două moțiuni, trecând peste procedura statuară prin care membrilor să le fie prezentate amebele variante de moțiuni propuse de candidați.

În cazul Clujului, este așteptată și moțiunea lui Orban, lucru care nu va schimba – arată surse din PNL – direcția generală trasată de Emil Boc în privința sprijinirii lui Cîțu. Pe de altă parte, după ședința CDJ în care vor fi supune la vot ambele moțiuni, liderii PNL Cluj vor putea să-și dea seama care este procentul de delegați clujeni care ar putea face notă discordantă la Congresul din 25 septembrie.

PNL Cluj a dezbătut, în cursul zilei de vineri, moțiunea premierului Cîțu, pentru șefia partidului, intitulată „România liberală”.

Comenteaza