Foto PNL Cluj a dezbătut moțiunea premierului Cîțu, pentru șefia partidului: „Va fi garanția unei dezvoltări consecvente a țării și un vector de stabilitate politică”

PNL Cluj a dezbătut moțiunea premierului Cîțu, pentru șefia partidului: „Va fi garanția unei dezvoltări consecvente a țării și un vector de stabilitate politică”
| Foto: Facebook.com/MEPDanielBuda
PNL Cluj a dezbătut moțiunea premierului Cîțu, pentru șefia partidului”: „Va fi garanția unei dezvoltări consecvente a țării și un vector de stabilita
PNL Cluj a dezbătut moțiunea premierului Cîțu, pentru șefia partidului”: „Va fi garanția unei dezvoltări consecvente a țării și un vector de stabilita
PNL Cluj a dezbătut moțiunea premierului Cîțu, pentru șefia partidului”: „Va fi garanția unei dezvoltări consecvente a țării și un vector de stabilita

Moțiunea intitulată „România liberală” reprezintă programul de candidatură pentru președinția Partidului Național Liberal a premierului Florin Cîțu.

La eveniment au participat, printre alții, liderul PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, primarul Clujului Emil Boc, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, parlamentari clujeni, consilieri județeni, ș.a. Totuși, prim-ministrul Florin Cîțu nu a fost prezent.

Potrivit lui Daniel Buda, în 25 septembrie, PNL are șansa să devină un partid unit ideologic și concentrat pe rezultate politice și administrative, iar singura soluție o reprezintă alegerea premierului Florin Cîțu în funcția de președinte al PNL.

Alături de colegii din PNL Cluj, am dezbătut vineri, în conformitate cu prevederile statutului PNL, moțiunea ,,România liberală". Moțiunea reprezintă programul de candidatură pentru președinția Partidului Național Liberal a premierului Florin Cîțu.

PNL poate și trebuie să ghideze societatea românească în viitor, dar pentru a putea face acest lucru are nevoie să fie, la rândul său, ghidat de o viziune complet limpede, aceea de a desăvârși tranziția postcomunistă și de a readuce țara în rândul statelor dezvoltate ale Uniunii Europene.

Acest lucru poate fi realizat doar de premierul Florin Cîțu, în calitate de președinte al PNL, alături de o echipă executivă a partidului, formată din oameni profesioniști, competenți și integri. Prin moțiunea sa, premierul Florin Cîțu trasează direcțiile și prioritățile guvernării care aparține PNL, și deschide o dezbatere asupra liberalismului într-o lume într-o continuă schimbare.

Abordarea liberală are datoria de a se adresa unei societăți românești care, la rândul ei, a suferit transformări profunde în ultimele decenii. Astăzi aproape 1/4 din populația României trăiește în diaspora, iar demografia a suferit schimbări profunde în raport cu momentul Revoluției din decembrie 1989. S-a schimbat semnificativ și raportul dintre rural și urban. Restanțele față de țările dezvoltate continuă să fie mari. Incoerența și lipsa de viziune a politicilor guvernamentale a făcut ca efortul de modernizare să nu țină pasul cu schimbările din lume.

România are de înfruntat concomitent două provocări. Prima se referă la procesul de modernizare, în sensul recuperării decalajelor față de lumea dezvoltată, prin: funcționarea unei economii capitaliste, un stat responsabil, o calitate a vieții comparabilă cu cea din țările dezvoltate (înțelegând prin aceasta sisteme de sănătate, de educație, de infrastructură compatibile). Aceasta este misiunea guvernării noastre în următorii ani.

Totodată, guvernarea trebuie să gestioneze concomitent procese mult mai impredictibile și complexe, respectiv pregătirea României pentru organizarea și funcționarea societății viitoare. În acest sens, trebuie să răspundem mai multor provocări și întrebări, respectiv: cum se compatibilizează economia românească cu economia care se bazează pe cunoaștere, cum pregătește sistemul de educație noi generații care trebuie să se adapteze unei asemenea economii, cum pregătim infrastructura pentru a răspunde problemelor legate de mediu etc.

România este astăzi în situația de a avea un președinte și un Guvern care împărtășesc aceeași viziune de dezvoltare a României și care își asumă obiective comune pe termen mediu și lung. Din acest motiv, parteneriatul cu președintele Klaus Iohannis este unul central în acțiunile pe care premierul Florin Cîțu și le propune în calitate de viitor președinte al PNL. Acest parteneriat va fi garanția unei dezvoltări consecvente și durabile a țării pentru următorii ani și un vector de stabilitate politică.

Am încredere că în 25 septembrie, cu ocazia Congresului PNL, sprijinul oferit de organizația PNL Cluj domnului Florin Cîțu va duce partidul spre o nouă etapă, spre un PNL unit ideologic și concentrat pe rezultate”, a transmis europarlamentarul clujean.

Comenteaza