Ponta: La Jucu liderii de sindicat par angajaţi la Nokia, nu la sindicat

Ponta: La Jucu liderii de sindicat par angajaţi la Nokia, nu la sindicat
Liderii sindicali de la fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu par că sunt angajaţi la Nokia şi nu la sindicat, acuză preşedintele PSD Victor Ponta, prezent ieri şi astăzi la Cluj. El a vrut ieri să se întâlnească şi cu angajaţii Nokia din Jucu, însă la eveniment n-a venit niciun salariat al fabricii de telefoane.

 

"La Jucu liderii sindicali cred că sunt mai degrabă angajaţi la Nokia decât la sindicat. La noi în România i-au speriat pe muncitori să nu vină să se vadă cu mine, că-i dau afară. La Bochum, au ieşit 5.000 de oameni în stradă", a spus Ponta.Nokia a decis să închidă fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu la sfârşitul acestui an şi să ofere trei salarii compensatorii, pentru 2.000 dintre cei aproximativ 2.200 de salariaţi. Restul de angajaţi provin de la firme de leasing de personal, şi riscă să nu beneficieze de aceste salarii compensatorii.

Aceasta nu este prima fabrică desfiinţată de Nokia, dar este singura care este închisă în cadrul strategiei globale anunţate săptămâna trecută de companie. În 2007 Nokia a închis o altă fabrică, în localitatea germană Bochum, pentru a se muta la Jucu. Atunci, sute dintre angajaţi au ieşit în stradă şi au protestat la decizia companiei.

 

Fabrica de telefoane mobile Nokia este una dintre puţinele fabrici din judeţ unde activează nu mai puţin de două sindicate, ai căror lideri sunt Cristian Copil, angajat la Nokia, şi Valentin Ilcaş, care este şi preşedintele confederaţiei sindicale Cartel Alfa.

Comenteaza