PNL, partidul votat de cei mai mulţi transilvăneni

PNL, partidul votat de cei mai mulţi transilvăneni
| Foto: sputnik.md

În opțiunile alegătorilor din județele Cluj, Bihor, Alba, Maramureș, Bistrița Năsăud, Sibiu și Sălaj pe rimul loc se află PNL. În județul Satu Mare, UDMR a obținut cele mai multe voturi.

Conform numărătorii parțiale, la Cluj, pentru Senat și Camera Deputaților rezultatele sunt asemănătoare: PNL are peste 36% din voturi, armat de Alianța USR-PLUS cu aproape 23 de procente, PSD 13%, UDMR aproximativ 10 procente și AUR 6%.

În schimb, în județul Bihor, după PNL se situează PSD și UDMR cu 17% la ambele camere, urmate de Alianța USR-PLUS și AUR. Acest clasament se păstrează și în cazul județului Sălaj.

În Alba și Sibiu, diferența apare la procente: AUR a reușit să adune mai multe voturi: peste 12% în Alba și 8% în Sibiu, iar Partidul Mișcarea Populară are în jur de 4% dintre voturile valabil exprimate.

În Bistrița Năsăud, după PNL și PSD care ocupă primele două poziții, se situează PMP cu 10%, urmat de AUR și Alianța USR-PLUS.

Situația este complet diferită în județul Satu Mare unde UDMR conduce cu aproape 38%. Uniunea este urmată de PNL cu 20%, PSD în jur de 14 procente, USP-PLUS 10% și AUR 5 procente, arată o analiză Radio Cluj.

Comenteaza