P PNL este un susținător ferm al investițiilor

PNL este un susținător ferm al investițiilor
| Foto: Frank Busch / Unsplash

Investițiile rămân o prioritate pentru PNL și în acest guvern de coaliție, după ce în 2021, guvernul Cîțu a alocat cea mai mare sumă pentru investiții din buget, comparativ cu anii anteriori.

În 2021, investiţiile străine directe au urcat la 6,866 miliarde de euro în primele 11 luni, comparativ cu 2,397 miliarde de euro în perioada ianuarie-noiembrie 2020 (cu 186,44%). Comparația este și mai elocventă cu primele 11 luni din 2019, an fără crize, când investițiile stăine directe au ajuns la 5,145 miliarde de euro. Prin urmare, creșterea din 2021 este de peste 1,7 miliarde de euro față de aceeași perioadă din 2019.

“Politica de investiții este crucială, iar PNL solicită ca restanța de 0,25% din PIB pentru investiții să fie alocată în acest an la buget, iar ținta de 7% din PIB să fie atinsă. Angajamentul asumat de Partidul Național Liberal a fost subliniat şi de premierul Ciucă ȋn cadrul ȋntrevederii avute ȋn cursul săptămȃnii trecute cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini. Sunt convins că alături de sprijinul acordat de mediul de afaceri, PNL va implementa toate măsurile necesare pentru încurajarea investițiilor, forța mortice ce va genera o dezvoltare economică a României de 4,5 ori până în anul 2040”, a subliniat deputat PNL de Prahova, Răzvan Prişcă.

Etichete
Comenteaza