News alert PNL ar putea recupera postul de prefect de Cluj de la UDMR, dar "preţul" e mare

PNL ar putea recupera postul de prefect de Cluj de la UDMR, dar "preţul" e mare
| Foto: monitoruljustitiei.ro

În urma scandalului izbucnit în PNL, după ce partidul a pierdut la negocieri postul de prefect al județului Cluj, situația ar putea fi salvată de UDMR, însă politicienii maghiari cer un lucru dificil de realizat.

După pierderea postului de prefect, Alin Tișe, Rareș Bogdan și Emil Boc au dezlănțuit un atac la adresa preşedinteluilui Ludovic Orban. Însă, potrivit stiripesurse.ro, situația tensionată din PNL ar putea fi salvată de UDMR. Kelemen Hunor a anunțat că este dispus să cedeze postul de la Cluj în schimbul celui din Bihor. Rămâne de văzut ce părere are liderul PNL Bihor, Ilie Bolojan.

”Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima opțiune, dar asta a ieșit în urma negocierilor. Se poate schimba prefectură cu prefectură, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate. Prima noastră opțiune de prefect a fost Bihorul”, a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a precizat că "relația noastră cu PNL la Cluj este una veche, încercată, când PSD a dorit să mergem cu ei la Cluj am refuzat și am mers cu PNL. Relația noastră este mai importantă decât poziția de prefect, dar în acest moment aceasta ne revine nouă. Că nu a ales PNL Clujul, eu nu am ce face. Se poate schimba cu Bihorul. Dacă deranjează un prefect de la noi, de la UDMR, poate fi de la USR-PLUS”, a completat Kelemen Hunor.

Citește și: 

 Alin Tișe cere prefect PNL la Cluj și amenință cu demisia din partid: „Negocierile politice nu au ținut cont de competență și profesionalism”

Liderii PNL Cluj au cerut "de la centru" funcția de prefect

Comenteaza