Video Planurile candidatului PNL Cluj la Senat, Adrian Oros: „Rețea pentru produse autohtone și strategia de gestionare a apei”

Planurile candidatului PNL Cluj la Senat, Adrian Oros: „Rețea pentru produse autohtone și strategia de gestionare a apei”

Candidatul nr.1 al PNL Cluj la Senat și-a prezentat primele două proiecte pe care le va susține în Parlamentul României.

Adrian Oros a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre principalele proiecte pe care vrea să le implementeze în viitorul Parlament.

„Eu ca ministru al Agriculturii și candidat la Senatul României din partea PNL Cluj, am două proiecte mari. Primul se referă la o rețea națională de colectare, depozitare, procesare, distribuție și promovare a produselor românești. Este vorba de o rețea pentru produse autohtone.

Am găsit această oportunitate, este vorba de o finanțare de 750 de milioane de euro în care vom face în fiecare regiune de dezvoltare a țării un depozit mare, logistic, unde în primul rând să fie rezerva strategică, de stat, iar toate aceste depozite să fie prinse într-o rețea cu toate celelalte depozite sau fabrici care acum există, or vor fi făcute în continuare de producătorii și procesatorii români”, a declarat la ZIUA LIVE ministrul Agriculturii.

Oros a precizat că, rețeaua va funcționa în parteneriat public-privat, statul doar va face acele facilități, după care va supraveghea ca prin rețeaua respectivă să circule doar produse românești.

„Al doilea proiect unde am alocat 6,5 miliarde euro și m-am bucurat că au acceptat colegii mei din Guvern și premierul Orban să luăm această sumă mare, este pentru infrastructura privind gestionarea apei. Noi anul acesta ne-am confruntat cu o secetă extremă cum n-a mai fost de 40-50 de ani.

Prin acest proiect trebuie să reabilităm tot ceea ce înseamnă infrastructură de irigații, de desecare, drenaj. Tot acest pachet, noi am spus o strategie de gestionare a apei, în care să încercăm să utilizăm această rețea hidrografică pe care o are România cât mai eficient și fiecare picătură de apă să o ducem la plantă cât mai ieftin”, a spus candidatul PNL Cluj la Senat.

Adrian Oros a mai adăugat că, este un proiect finanțat cu bani din programul de reziliență, și nu din banii fermierilor.

Articol publicat la comanda PNL Cluj

loading...
Comenteaza