Petre Daea este din nou ministru al Agriculturii. Președintele Iohannis a semnat decretul

Petre Daea este din nou ministru al Agriculturii. Președintele Iohannis a semnat decretul
| Foto: antena3.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Petre Daea în funcţia de ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc la ora 13,00, la Palatul Cotroceni.

Miercuri, conducerea Partidului Social Democrat a dat un vot în unanimitate pentru ca Petre Daea să revină la Ministerul Agriculturii.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu s-a retras din funcţie şi s-a autosuspendat din PSD, în condiţiile în care DNA a cerut urmărirea sa penală într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu.

Procurorul general a transmis Camerei Deputaţilor referatul DNA pentru exercitarea prerogativei de a cere urmărirea penală faţă de Adrian Chesnoiu, care este deputat.

Ulterior, pe 28 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de hotărâre pentru ridicarea imunităţii lui Chesnoiu, cu 251 de voturi ''pentru'' şi 25 ''împotrivă''.

"Nu am săvârşit nicio faptă de natură penală sau de corupţie şi mi-am desfăşurat mereu cu integritate şi cu dedicare activitatea mea executivă", scria atunci fostul ministru pe pagina sa de Facebook.

Comenteaza