Pe Giurgiu l-au părăsit sindicaliştii: l-au ales pe Nicoară

Pe Giurgiu l-au părăsit sindicaliştii: l-au ales pe Nicoară
Blocul Naţional Sindical (BNS) Cluj a “întors armele” împotriva fostului său lider, a semnat un protocol cu USL şi îl susţine pe Marius Nicoară (foto) la primărie.

USL Cluj şi-a asigurat, cel puţin teoretic, sprijinul sindicaliştilor. După Cartel Alfa, a venit şi rândul Blocului Naţional Sindical să semneze un protocol de colaborare cu USL. Prin această mişcare, liderii BNS Cluj şi-au lăsat în ofsaid fostul coleg, Mircia Giurgiu.

"Lui Mircia Giurgiu îi dorim tot binele din lume, să-şi îndeplinească toate visele. Este un om care a plecat din rândurile noastre, îl considerăm de-al nostru, dar trebuie să vedem şi puţin în viitor", a spus preşedintele BNS Cluj, Nati Ariton. Fost lider al organizaţiei, Giurgiu sugerează că decizia colaborării cu USL ar fi fost luată fără consultarea membrilor de sindicat şi, voalat, lansează chiar o ameninţare. "Ştiam că vor face acest lucru, m-au sunat şi mi-au spus. Chiar dacă decizia au luat-o câţiva lideri, fără să existe o şedinţă în care să se supună la vot, e decizia lor şi le-o respect, dar o să discutăm zilele următoare, după alegeri şi vom vedea ce se va întâmpla", a comentat Giurgiu, vizibil deranjat.

Ariton a afirmat că, în ciuda a ceea ce el a numit "o experienţă neplăcută", adică înţelegerea similară semnată cu PDL-ul înaintea alegerilor parlamentare din 2008, mai riscă o dată o colaborare cu politicul. "Vrem o schimbare, sindicatele nu pot sta departe de politică şi nici politica nu poate sta departe de sindicate. Avem o experienţă neplăcută, ceea ce ne-a făcut să ne implicăm din nou cu o strângere de inimă, dar ne implicăm, pentru că ne regăsim în programele USL", a explicat Ariton. Amintim că în urma protocolului similar semnat în toamna lui 2008 cu PDL Mircia Giurgiu a obţinut un colegiu în care a candidat şi a ajuns deputat PDL, partid din care a fost exclus după ce a votat de două ori pentru demiterea guvernului Boc. "Din decenţă nu vreau să dau nume, dar un alt partid pe care l-am sprijinit a avut un comportament greu de explicat, nu ne-a prea băgat în seamă, a încercat chiar să destructureze mişcarea sindicală, lucru pe care nu l-a reuşit nimeni în lume. În plus, au adoptat un Cod al Muncii prin angajarea răspunderii, care a demonstrat că orice lucru adoptat prin angajarea răspunderii iese prost, un Cod al Muncii care ajută doar companiile mari, nu şi firmele mici, băştinaşe", s-a plâns Ariton. Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a refuzat să răspundă acuzaţiilor BNS.

"Nu vrem beneficii pentru noi, vrem să se facă ceva în Cluj, vrem locuri de muncă şi reluarea dialogului tripartit. Nu vrem să fim consideraţi un balast, nu vrem să fim consideraţi înfiaţi de un tată vitreg. Vă rog frumos să faceţi ceva pentru Cluj, aveţi pârghiile necesare. Altfel ne vom întoarce împotriva dumneavoastră. Nu e o ameninţare sau, dacă vreţi, e o ameninţare constructivă", le-a transmis Ariton celor doi principali candidaţi ai USL, Marius Nicoară şi Horea Uioreanu. La rândul său, Nicoară a apreciat că liderii BNS au dat dovadă de înţelepciune, pentru că "s-au uitat la cifre şi fapte, nu la vorbe".

 

 

Etichete
Comenteaza