Parlamentarii opoziţiei şi ai UDMR cer vacantarea postului parlamentarului clujean mort în urmă cu două luni VIDEO

Parlamentarii opoziţiei şi ai UDMR cer vacantarea postului parlamentarului clujean mort în urmă cu două luni VIDEO
A murit, dar e încă parlamentar! Clujeanul Palfi Zoltan, care a decedat la finele lunii august, rămâne deputat în actele Parlamentului. La aproape două luni de la înmormântare, parlamentarii opoziţiei şi ai UDMR cer vacantarea postului de deputat şi alegeri anticipate, în vreme ce independentul Mircia Giurgiu face grevă japoneză, în semn de protest.

"Dacă până mâine nu va fi pusă pe ordinea de zi începând de miercuri în fiecare şedinţă de plen o să port o banderolă albă. La sindicate se numeşte grevă japoneză. E vorba de un protest faţă de ceea ce se întâmplă şi solicit intrarea în normalitate", spune deputatul independent Mircia Giurgiu.

"Eu cred că a fost o tergiversare a celor de la putere, alegerilor din colegiul 9. Cred că a fost şi o frică a lor", explică deputatul PSD Cornel Itu.

"Eu cred că e deja momentul pentru vacantare şi să se organizeze alegeri parţiale în acel colegiu pentru că şi acei cetăţeni cu drept de vot trebuie să aibă un reprezentant în cameră", arată şi deputatul UDMR Mate Andras.

Democrat-liberalul Petru Călian, cel care a făcut o cerere ieşită din comun, solicitând în plenul camerelor reunite ale Parlamentului ca acestea să nu ia act de decesul lui Palfi Zoltan, din motive birocratice, aruncă acum vina pe conducerea camerei: "Din punct de vedere procedural, din punct de vedere al documentelor care trebuie anexate proiectului de hotărâre, nu mai sunt probleme, însă Biroul Permanent este suveran şi va decide".

Potrivit unor surse parlamentare, vacantarea mandatului lui Palfi Zoltan se va face odată cu cea a parlamentarilor Peter Lakatos şi Doru Frunzulică care au fost nominalizaţi în Consiliile Curţii de Conturi şi a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

 

Reporteri Claudia Romitan, Ciprian Aron

imagine Radu Zincă

Comenteaza