Parlamentar clujean, atac dur la adresa președintelui Iohannis: „Mandatul lui putea fi un zero barat, dar a reușit să meargă și mai jos de atât”

Parlamentar clujean, atac dur la adresa președintelui Iohannis: „Mandatul lui putea fi un zero barat, dar a reușit să meargă și mai jos de atât”
| Foto: g4media.ro

Deputatul Radu Molnar îi critică acțiunile și măsurile luate de președintele Klaus Iohannis în cele două mandate din fruntea țării.

Administrația Prezidențială a lansat, marți, raportul privind educația pentru schimbările climatice, în cadrul unui eveniment la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă. 

Deputatul USR Cluj susține că aceasta este o nouă formă fără fond pornită de la Cotroceni, care încearcă să ascundă eșecul proiectului „România Educată”.

Dacă ar trebui caracterizate cumva cele două mandate ale Președintelui Iohannis probabil că asta s-ar potrivi cel mai bine - goale de conținut. Și se pare că insistă, ducând în derizoriu subiectul important al schimbărilor climatice. Vorbește despre soluții concrete, dar în tot discursul nu prezintă nici una. O nouă ocazie de a irosi timpul tuturor punându-ne în situația de a încerca să deslușim “ce a vrut să zică Președintele”.

Probabil că așa dorește administrația prezidențială să își ascundă eșecul cu marele plan denumit “România Educată”. După 7 ani de mandat au fost în stare să producă doar un document sterp, o înșiruire de platitudini și nici o măsură concretă. O bătaie de joc la adresa unui domeniu care are nevoie de reformă ca de aer și de care depinde viitorul României.

Și asta în timp ce Președintele cu mâna lui sabota depolitizarea sistemului de învățământ. În vară, când urmau mii de concursuri pentru directorii interimari de școli, Președintele Iohannis a decis să oprească temporar legea USR prin care aceste posturi nu mai stăteau în pixurile inspectorilor județeni, oameni numiți politic toți. Doar puțin, cât să își numească PNL oamenii în funcții.

Nici nu mai vorbesc de celelalte eșecuri majore cum sunt ruperea coaliției de guvernare, blocarea legilor justiției sau a denumirii unor noi procurori șefi independenți și, cel mai important, cedarea României pe mâna PSD-ului. Mandatul acestui președinte putea fi un zero barat, dar a reușit cumva să meargă mai jos de atât”, a transmis Radu Molnar.

Comenteaza