Numirea lui Abrudean la șefia SGG în pericol? Premierul Ciolacu se întâlnește cu Ciucă / Ce spun liderii de la Cluj

Numirea lui Abrudean la șefia SGG în pericol? Premierul Ciolacu se întâlnește cu Ciucă / Ce spun liderii de la Cluj
| Foto: digi24.ro

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, se vor întâlni, luni, de la 15.00, la Palatul Victoria, pentru a discuta despre situația clujeanului Mircea Abudean.

Numirea șefului de la Secretariatul General al Guvernului în persoana fostului prefect de Cluj, Mircea Abrudean, a aprins primul scandal în Coaliție după învestirea Cabinetului Ciolacu. Se pare că noul prim-ministru refuză propunerea liberalilor, motivând o lipsă de incompatibilitate cu Abrudean.

Întrebat de jurnaliști, luni dimineață, care este situația în acest caz, fostul premier liberal, Nicolae Ciucă, a declarat că subiectul „se discută”.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat luni, după ședința conducerii centrale a partidului, că premierul Marcel Ciolacu nu are de ce să refuze numirea în funcția de SGG a lui Mircea Abrudean dacă a acceptat să numească în Guvern un fost condamnat, cu referire la vicepremierul PSD Marian Neacșu.

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe liderii de la Cluj ai celor două partide aflate la guvernare pentru a comenta acest subiect.

Europarlamentarul Daniel Buda, președintele PNL Cluj, ne-a transmis că nu vrea să facă prea multe declarații deocamdată pe marginea acestui subiect, precizând că o comunicare oficială va veni de la conducerea centrală a partidului. 

Totodată, Radu Lupaș, proaspăt numit prim-vicepreșdinte al organizației municipale PSD Cluj-Napoca, a spus că se așteaptă întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, iar apoi se vor ști și spune mai multe.

Miza este mare în acest caz, deoarece Secretariatului General al Guvernului (SGG) este unul dintre cele mai importante ministere, chiar dacă în mod oficial nu este considerat minister. Este văzut ca inima Guvernului, deoarece totul trece pe acolo, avize, aprobări, etc. Are peste 30 de agenții, instituții și companii naționale în subordine.

Cel mai probabil încă se negociază la nivel central între social-democrați și liberali, iar dacă PSD se ține pe poziții și nu-l va accepta pe Mircea Abrudean ca Secretar General al Guvernului, fostul șef al cancelariei premierului Ciucă ar putea primi o altă funcție în schimb.

Comenteaza