Nicio surpriză pe listele UDMR la parlamentare. Csoma Botond și Laszlo Attila, din nou în pole-position: „Sperăm să ne menținem mandatele”

Nicio surpriză pe listele UDMR la parlamentare. Csoma Botond și Laszlo Attila, din nou în pole-position: „Sperăm să ne menținem mandatele”

UDMR Cluj și-a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Liderul UDMR Cluj, Csoma Botond, este cel care va deschide lista partidului la Camera Deputaților, urmat de Talpas Botond pe locul doi și de Emese Olah pe poziția a treia. 

De partea cealaltă, Laszlo Attila a obținut susținerea partidului pentru un nou mandat în Senatul României, care ar putea fi cel de-al treilea pentru senatorul clujean. Pe al doilea loc la Senat este Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj.

Conform votului politic de la alegerile locale, pentru UDMR Cluj sunt eligibile un fotoliu de senator și unul de deputat.

ZIUA de CLUJ i-a contactat pe cei doi candidați ai UDMR Cluj care deschid listele Uniunii la parlamentare.

„La Camera Deputaților eu candidez de pe prima poziție, iar pe locul doi este Talpas Botond. La Senat primul pe liste este domul Laszlo Atilla. Sper să ne menținem mandatele pe care le avem, adică un mandat de deputat și unul de senator”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ președintele UDMR Cluj, Csoma Botond.

Laszlo Attila spune că partidul trebuie să muncească și să revină pe locul doi în preferințele electoratului clujean.

„Astăzi s-a definitivat lista completă cu toți candidații, deci avem 13 la Cameră și 6 la Senat. În primul rând, sper să ne menținem cele două mandate pe care le avem. În 2016 ne-au lipsit 123 de voturi pentru al doilea mandat de deputat, iar pentru asta trebuie să depunem eforturi și să revenim pe poziția a doua, cel mult a treia la nivel județean”, a precizat pentru ZIUA de CLUJ senatorul UDMR Laszlo Attila.

Lista UDMR Cluj pentru Camera Deputaților:

1. Csoma Botond
2. Talpas Botond
3. Olah Emese
4. Varga Lorand
5. Buzas Fekete Mária
6. Zeng Janos
7. Racz Bela Gergely
8. Csorba Istvan
9. Lorinczi Zoltán
10. Balla Ferenc
11. Kerekes Emoke
12. Fugel Edina
13. Bodis Laszlo

Lista UDMR Cluj pentru Senat:

1. Laszlo Attila
2. Vakar Istvan
3. Csep Leylla
4. Poka Andras Gyorgy
5. Rotar Izabella
6. Res Eva

La alegerile parlamentare din decembrie 2016, UDMR Cluj a obținut un loc în Senat și un loc în Camera Deputaților.

Comenteaza